Lila színbe öltözött az izraeli nagykövetség Budapesten

„Csütörtök este Izrael Állam magyarországi nagykövetsége lila színt öltött magára. A követség 24 órán keresztül ezzel az akcióval kívánja felhívni a figyelmet a fogyatékkal élők világnapjára” – olvasható a nagykövetség lapunknak küldött sajtóközleményében. 

„Az izraeli külügyminisztérium – folytatódik a szöveg – Hanuka ünneplése közepette is fontosnak tartja, hogy a világ közel 1 milliárd, valamint a Magyarországon élő több mint félmillió tartósan egészségkárosodott és fogyatékossággal élő embere mellett kiálljon.”

„Csatlakozva ehhez a kampányhoz nagykövetségünk előtt is megnyílik a lehetőség, hogy támogassa a fogyatékos embereket, hiszen ők is fontos és meghatározó tagjai a társadalomnak. Izrael ezen a téren sem hagy magára senkit” – véli Yacov Hadas-Handelsman, Izrael magyarországi nagykövete.

„Az izraeli nagykövetség ezzel a lépéssel szeretne hozzájárulni ahhoz a folyamathoz, melynek végeredménye a fogyatékosságot elfogadó, toleráns társadalom képe” – zárja a közlemény.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Különleges bánásmód, különleges egyenruha, hadsereg

Az Equal in Uniform több száz fogyatékkal küzdő fiatalt toboroz, képez ki, kísér és támogat, akik önként jelentkeznek az IDF-ben való szolgálatra.