Eldőlt: Zemmour tényleg elindul az elnökválasztáson

Titkos információ került a The Spectator birtokába, melyből kiderül, a zsidó származású Éric Zemmour elindul a francia elnökválasztáson.

Titkos információ jutott a The Spectator birtokába, melyet meg is osztottak az olvasókkal:

Éric Zemmour holnap, avagy december 1-jén bejelenti, hogy megméretteti magát hazája elnökválasztásán.

Bizonyos értelemben ez csak a nyilvánvaló megerősítése: néhány hónapja már egészen világos volt, hogy Zemmour 2022-ben ott lesz a francia elnöki címért indulók közt. Két napja titokban kampánya is megindult, mely szerdán válik nyilvánossá.

Az időzítés különösen érdekes, ugyanis Zemmournak komoly fejfájást jelenthetett, hogy népszerűsége zuhanni kezdett.

A közvélemény-kutatások szerint ennek az oka november 19-20-i londoni látogatása volt. Londonban Sadiq Khan, a brit főváros polgármestere kijelentette, nem látják szívesen az elnök aspiránst, aki emiatt lemondta látogatását a Királyi Intézetben. Később Boris Johnson közbenjárása eredményeképp Zemmour a Konzervatív Párttal sem egyeztethetett.

Pár nappal később az is nyilvánvalóvá vált, hogy Zemmour asszisztense, Sarah Knafo terhes lett – az ő gyermekével. Vélhetően ezek miatt az események miatt nyilvánvaló, hogy népszerűsége egyre csökken, a francia képviselők többsége pedig nem is érvényesítené pozícióját – amennyiben elnyerné azt.

Zemmour kampánya azonban nagy lendülettel indul.

A múlt hétvégén már sugározni kezdett kampánycsapata egy tévéreklámot, most pedig következhet az ünnepélyes bejelentés. A jelenlegi államfő, Emmanuel Macron még szintén nem jelentette be, hogy újra megpályázná-e az elnöki címet.

„Zemmour része az antiszemitizmus problémájának” – állítja Macron pártja

A zsidó származású politikus korábban már groteszknek titulálta, hogy antiszemitának nevezik őt ellenfelei.