A görög modell, aki „bojkottálja” a Miss Universe-t Izraelben, nem is lett volna résztvevő

A görög szervezők közleménye szerint Rafaela Plastira, aki azt mondta, hogy nem vesz részt az eilati rendezvényen „Palesztina izraeli megszállása” miatt, soha nem is volt hazája képviselője.

Egy görög modell, aki bejelentette, hogy a palesztinokkal való szolidaritásból bojkottálja az izraeli Miss Universe szépségversenyt, nem is lett volna résztvevője a versenynek – írja Haaretz.

A görög és nemzetközi sajtó széles körben írt a bojkottról, csakhogy kiderült: a hölgy hazudott.

A nemzetközi szépségverseny görög képviselőjének kiválasztásáért felelős testület szombaton közölte, hogy „Rafaela Plastira nyilatkozata, miszerint nem vesz részt a Miss Universe szépségversenyen… hamis”.

Giorgos Kouvaris, a Star & Mr GS Hellas elnöke által a Facebookon közzétett nyilatkozat szerint Plastira „megnyerte a Star Hellas 2019 címet, és ez az egyetlen cím, amivel rendelkezik. Soha nem volt hivatott képviselni hazánkat a Miss Universe versenyen”.

Hozzátette, hogy a hivatalos Miss Universe szépségverseny görög képviselője Sofia Arapogianni. „Szeretnék minden görögöt tájékoztatni, hogy a GS Hellas az egyetlen testület, amely kiválasztja a Miss Universe 2021 résztvevőit. Minden más hír hamis és rosszindulatú” – hangsúlyozta Kouvaris.

Plastira, aki azt állította, hogy Görögországot képviseli az izraeli üdülővárosban, Eilatban megrendezésre kerülő eseményen, a hét elején megköszönte a rajongóknak a „szeretetet, támogatást és megértést, amit mindannyiuktól kapok” a hamis kijelentése miatt, miszerint bojkottálni fogja a versenyt.

„Gyermekkori álmom volt ez, de nem érdekel” – írta az Instagramon. „Engem az embereim érdekelnek. Az emberség a szépségversenyek felett áll”.

A múlt hónapban Plastira azt mondta, hogy „nem mehet fel a színpadra, és nem tehet úgy, mintha semmi sem történne, amikor az emberek az életükért küzdenek odakint. Palesztina örökké a szívemben él”.

A regnáló Miss Universe szerint nem szabad átpolitizálni az Izraelben megrendezett szépségversenyt

A mexikói Andrea Meza azt mondta, nincs problémája azzal, hogy Izraelben rendezik meg a szépségversenyt.