Megható videón, ahogy egy lengyel határőr hetek óta először látja a családját

A videón látható lengyel rendőr heteket volt kénytelen tölteni a lengyel-fehérorosz határon az ott kialakult határválság miatt.

A videó itt látható:

Visegrád 24 on Twitter: „After a few weeks at the border, a Polish Police officer returns home to his family. 🇵🇱 pic.twitter.com/KZFL6cMQH7 / Twitter”

After a few weeks at the border, a Polish Police officer returns home to his family. 🇵🇱 pic.twitter.com/KZFL6cMQH7

A kialakult helyzettel kapcsolatban nemrég aggodalmát fejezte ki és teljes szolidaritásáról biztosította Lengyelországot, Lettországot és Litvániát a B9-országcsoport azzal a hibrid támadással kapcsolatban, amelyet a fehéroroszországi zsarnoki rendszer intézett ellenük az EU és a NATO határán.

Ez a NATO közép-kelet-európai tagállamait tömörítő Bukaresti 9-ek (B9-ek) kétnapos bukaresti miniszteri értekezletének zárónyilatkozatában olvasható, amelyet pénteken tett közzé a román védelmi minisztérium.

A bolgár, cseh, észt, magyar, litván, lett, lengyel, román és szlovák védelmi miniszter csütörtökön és pénteken Bukarestben tanácskozott országuk biztonságának erősítéséről, együttműködésük összehangolásáról.

    A kelet-közép-európai NATO-tagok (a balti államok, a visegrádi országok, Románia és Bulgária) ugyanakkor aggodalmukat fejezték ki a védelmi szövetség keleti szárnya mentén tapasztalt orosz katonai műveletekkel kapcsolatban, különös tekintettel az ukrán határok közelében történt csapatösszevonásokra.

A B9-ek miniszteri értekezlete bukaresti zárónyilatkozatában egységes támogatását fejezi ki a NATO védelmi és elrettentő szerepének megerősítését illetően, oly módon, hogy a védelmi szövetség képes legyen valamennyi tagországa biztonságát és területi épségét garantálni a Balti-tengertől a Fekete-tengerig.

Morawiecki: Brüsszelnek a keleti fenyegetéssel kellene foglalkoznia, nem a 7-es cikkellyel

Keletről komoly biztonsági fenyegetések érik az Európai Uniót (EU), amelyek közé aligha tartozik az uniós alapszerződés 7-es cikkelye körüli vita.