Egy gyermek halálával hatra emelkedett a wisconsini gázolás áldozatainak száma

A wisconsini Waukeshában, a karácsonyi felvonuláson történt gázolás sérültjei közül egy nyolcéves fiú a kórházban belehalt sérüléseibe – ismertette a család keddi bejelentését a New York Times.

Az Index emlékeztet, hogy az MTI beszámolója szerint egyelőre ötrendbeli gyilkosság miatt emeltek vádat kedden az amerikai Darrell Brooks ellen, aki a Wisconsin állambeli Waukesha városban a múlt hét végén közel hetven embert elgázolt egy felvonuláson.

A helyszínen öt ember vesztette életét. A hat halálos áldozat mellett több mint hatvanan sérültek meg, köztük tizennyolc gyerek.

Joe Biden amerikai elnök elképesztőnek nevezte a gázolást, Ferenc pápa pedig táviratban fejezte ki részvétét Milwaukee katolikus püspökének.

A nyomozó hatóságok szerint Brooks szándékosan hajtott keresztül a rendőrségi lezáráson, egyenesen a felvonulók közé. Daniel Thompson helyi rendőrfőnök közlése szerint Brooks nem sokkal korábban egy családi veszekedésben vett részt, ez motiválhatta tettét. Továbbra sincs viszont bizonyíték rá, hogy a tömeges gázolás terrorcselekmény lett volna.

Brooks ellen 1999 óta 16 bűncselekmény miatt emeltek vádat. A gázolás idején két eljárás még folyamatban volt ellene. Az egyikben azzal vádolják, hogy szándékosan elgázolt egy nőt, miután egy benzinkútnál összeszólalkoztak.

Egy helyi riporter hétfőn este nyilvánosságra hozta a megyei ügyészi hivatal levelét, amelyből kiderült: Brooksot az ámokfutás előtti napokban helyezték szabadlábra ezerdolláros óvadék ellenében. Az ügyészi hivatal belső vizsgálatot rendelt el az óvadékról szóló döntés ügyében.

Autó hajtott felvonuláson részt vevők közé Wisconsinban. MEGRÁZÓ VIDEÓ

A gyanúsítottat elkapták, 5-en haltak meg és 40-en sebesültek meg.