Chaim Walder író könyveit eltávolították egy brooklyni boltból

Az Eicher’s könyvesbolt nem árulja többé Chaim Walder könyveit – annak ellenére, hogy azok bestsellerek voltak —írja az Arutz7.

Mordy Getz, a New York-i Brooklynban található népszerű Eichlers Judaica áruház vezérigazgatója bejelentette, hogy a továbbiakban nem forgalmazza Chaim Walder író könyveit, mivel az állítólagos nemi erőszak áldozatai ezt kérték tőle.

A múlt héten olyan vádak kerültek a címlapokra, amelyek szerint Walder három nőt erőszakolt meg, kettőt közülük tizenéves korukban. Az ügy még nem került bíróság elé.

A Twitteren egyenként megosztott, vásárlóinak címzett levélben ez állt:

„Kedves vásárlóink!

Nehéz szívvel tájékoztatjuk Önöket, hogy a közelmúltban napvilágot látott sokkoló vádak miatt a továbbiakban nem forgalmazzuk Chaim Walder könyveit üzleteinkben.

Ezt a döntést nem könnyelműen hoztuk meg, és kétségtelenül súlyos anyagi áldozatokkal jár majd, mivel ezek a könyvek bestsellerek voltak – de mint a közösségünkkel törődő üzlet, nem hagyhatjuk figyelmen kívül az állítólagos áldozatok nevében érkezett kéréseket.

Tekintettel arra, hogy az állítólagos áldozatokhoz való hozzáférés nagyrészt a szerző könyvein és munkásságán keresztül történt, úgy véljük, hogy ez a döntés alapvető lépés gyermekeink védelmében és egy biztonságosabb, egészségesebb közösség építésében.

Szívből sajnáljuk mindazokat, akiknek csendben kellett és máig is kell szenvedniük, és reméljük, hogy ez a nyilatkozat bátorításként szolgál számukra, hogy erősítsük bennük annak tudatát, hogy törődünk velük, és támogatni fogjuk őket, és segítünk a gyógyulásukban.

צדק צדק צדק תרדוף

Őszintén,

Mordy Getz

Eichlers Judaica

Az aláírási sor előtti héber szavak fordítása: „Igazságot, igazságot kövess…” (5Mózes 16:20).

Zvi Gluck, az Amudim Community Resources vezérigazgatója Getz tweetjére a saját tweetjével válaszolt:

„Ilyen típusú levelet évekkel ezelőtt SOHA nem tettek volna közzé. Az, hogy egy bolt tulajdonosa ezt teszi, nyilvánosan támogatja a bántalmazás áldozatait, kockáztatva a pénz és a vásárlók elvesztését, megmutatja, milyen igaz ember Mordy Getz”.

Walder, aki mintegy 80 könyvet adott ki, tagadta a vádakat. Ügyvédei azt mondták, hogy átment egy poligráfos vizsgálaton, amely bizonyította, hogy igazat mond, és hogy minden jogi eszközt be fog vetni nevének tisztázására.

Bíróság elé áll Ausztráliában a pedofíliával vádolt Malka Leifer

Malka Leifer 70 rendbeli szexuális bántalmazás miatt bíróság elé fog állni, miután egy ausztrál bíró megállapította, hogy elegendő bizonyíték van arra, hogy az esküdtszék bűnösnek találhassa.