Botrányos jelenetek zajlottak a bécsi oltás- és lezárásellenes tüntetésen

Botrányos jelenetek zajlottak a bécsi oltás- és lezárásellenes tüntetésen – írja az Index.

Amellett, hogy sokan a belügyminiszter és az kancellár akasztását, de legalábbis börtönbe vetéséről szóló kívánalmaiknak adtak hangot, az oltás- és lezárásellenesek között nemzetközi trenddé vált náci szimbolika is megjelent a tüntetéseken. A nácik rendszerét emlegető tüntetők áldozatként tekintenek magukra, és az ellenük irányuló „elnyomást” így egyenértékűnek tartják a nácik bűneivel.

Nem véletlen tehát, hogy a korlátozásokat a náci diktatúrához hasonlítják, többek pedig sárga Dávid-csillagot viseltek, ungeimpft, azaz oltatlan felirattal.

Az osztrák rendőrség adatai szerint a szombati megmozdulás viszonylag békében zajlott le, itt-ott kellett csak intézkedni, kényszerítő eszközt bevetni a dobálás és erőszakos megnyilvánulások miatt. Ezt igazolja az is, hogy a tüntetők töredékét állították elő.

LibreCapitalista on Twitter: „@MFA_AustriaIn Austria sind die Ungeimpften die neuen Juden.#austriaprotest#austriaprotests https://t.co/NIGCmILu1C pic.twitter.com/H0gXV9GtX3 / Twitter”

@MFA_AustriaIn Austria sind die Ungeimpften die neuen Juden.#austriaprotest#austriaprotests https://t.co/NIGCmILu1C pic.twitter.com/H0gXV9GtX3

Mindenre azonban nem terjedt ki a mintegy 1300 rendőr figyelme, így történhetett, hogy különböző nézeteket egybeolvasztó vakcinaellenesség hívó szavára neonácik is meglátogatták az eseményt. A rendőrség szerint ők követték el az egyik legsúlyosabb atrocitást.

A neonácik körbevettek egy fekete, fejkendős lányt, és heil hitlerezve karlendítettek, majd leköpték őt.

Az eredeti teljes cikk itt olvasható.

Németország nem engedélyezné a világjárvány elleni zárlatok ellen való tiltakozásul a sárga csillag viselését

Felix Klein antiszemitizmusért felelős biztos szerint az „oltatlanok” feliratú szimbólum viselése a holokausztot bagatellizálja.