Megszólalt a muszlim vőlegény, aki csalással vette el a zsidó nőt

A muszlim férfi, aki zsidónak kiadva magát feleségül vett egy ortodox zsidó nőt, azt mondja, hogy még mindig reméli, hogy áttérhet a zsidóságra, ideális esetben Izraelben.

Ahogy arról a Neokohn is beszámolt, Eliya Hawila , miután kiderült, hogy hazudott zsidó származásáról, és valójában nem volt zsidó, amikor feleségül vett egy szefárd zsidó nőt Brooklynban.

A leleplezés nem sokkal Eliya esküvője után történt, és a pár különválásához vezetett.

A történet, és az azt követő, a médiában megjelent, megcáfolt állítások, miszerint Hawilának kapcsolatai vannak a terrorizmussal, felszították a pletykákat a történettel és Hawila saját hátterével kapcsolatban.

Szombat este Hawila nyilvánosan beszélt, jelentette a Yeshiva World News, a Talkline-on Zev Brennerrel készített interjúban, amelyben Hawila elismerte, hogy hazudott származásáról, miközben hangsúlyozta, hogy továbbra is érdeklődik a zsidó hitre való áttérés iránt.

A Libanonban síita muszlim családban született Hawila elmondta, hogy soha nem érezte magát az iszlámhoz kötve, és nagyon is világi volt, soha nem járt mecsetbe szertartásokra.

„Nem hiszek az iszlámban” – mondta. „Nem az én vallásom.”

Miután szülei elváltak, és apja, aki amerikai állampolgár, az Egyesült Államokba költözött, Hawila a középiskola elvégzése után elhagyta Libanont.

Mielőtt az Egyesült Államokba költözött, és végül Texasban telepedett le, Hawila elmondta, hogy érdeklődni kezdett a judaizmus iránt, 2014-től kezdve olvasott a vallásról és héberül tanult.

Hawila azt állította, hogy apja megfenyegette, ezért el kellett titkolnia a judaizmus iránti érdeklődését.

Miután Texasba költözött, Hawila elmondta, hogy megkeresett egy református gyülekezetet, de nem kapott választ. Hawila állítása szerint ekkor kezdte el zsidónak kiadni magát.

Miközben a Texas A&M Egyetemen tanult, Hawila a helyi Hillel Házba járt, és azt állította, hogy zsidó.

Később, amikor egy helyi Chábád segélyközpontot kezdett látogatni, Hawilát megkérdezték, hogy az édesanyja zsidó-e, mire ő azt válaszolta, hogy igen.

„Fáj, hogy hazudtam a Chábád rabbinak, őt nem kell hibáztatni, csak engem, de meg kellene érteniük a fájdalmamat.”

Hawila végül zsidó nőkkel kezdett talákozgatni.

Miután megismerkedett leendő feleségével, Hawila további rétegeket kezdett hozzáadni zsidó személyazonosságához és azt hazudta, hogy a Nemzetbiztonsági Ügynökségnek dolgozik – ezt a hazugságot használta fel az útlevelében szereplő név magyarázatára, amely nem egyezett azzal a névvel, amelyet a randevúk során használt.

A megtévesztés egészen az esküvő után egy héttel folytatódott, amikor a menyasszony apja az interneten kezdett el alaposan kutatni új vejéről, és felfedezte valódi személyazonosságát.

„Iszonyú haragra gerjedtek.” – mondta Hawila. „El akartam titkolni a dolgokat, ezért egyre többet és többet hazudtam”.

„Féltem, hogy elveszik tőlem, hogy végre zsidó életet élek. Ő életem szerelme, és el akarják venni tőlem”.

Hawila bűntudatát fejezte ki, amiért becsapta a menyasszonyt és a családját, és azt mondta: „Életem végéig bocsánatért fogok könyörögni neki, és könyörögni fogok egy második esélyért”.

A továbbiakban elmondta, hogy továbbra is reméli, hogy áttérhet a zsidóságra, ideális esetben Izraelben.

„Könyörgöm bárkinek, hogy térítsen be, és legszívesebben Izraelben térnék meg”.

Zsidónak álcázta magát a libanoni férfi, aki elvett egy szefárd lányt feleségül

Megtévesztés és árulás a texasi zsidó közösségben.