Köves Slomót a szex és zsidóság kapcsolatáról kérdezték

Lassányi Gábor és Szilágyi Szilárd, a szexkultúra podcast házigazdái, Köves Slomót, az EMIH vezető rabbiját kérdezték a férfi és női szerepekről, illetve a szexualitásról a zsidó vallásban — számol be a zsido.com.

A zsidóság és a szex 1. – Salamon király háremétől a modern fogamzásgátlásig elnevezésű podcastban, Köves rabbi kifejti, hogy a zsidó kultúrából, továbbá a vallásból eredő nemi szerepek és a szexualitás hogyan nézett ki régen és, hogy milyen napjainkban.

A zsidó vallásban a nemi kapcsolat nem egy megtűrt rossz (nemcsak gyermeknemzés érdekében jön létre), hanem egy olyan nagyon erős energia, potenciál, ami ha nincsen keretek között tartva pusztító hatású lehet, azonban ha keretek közé van helyezve, akár a szentségnek egy bizonyos foka is tud lenni

— hallható a podcastban.

„A legtipikusabb példa erre, hogy a zsidó vallásban a férfi és a nő közötti nemi kapcsolatra, szinte bármikor sor kerülhet” – fogalmazott a rabbi. Ha kíváncsi a folytatásra is, például arra, hogy mik a főbb szabályok és keretek, hogy engedi-e a zsidó vallás a segédeszközök használatát nemi kapcsolatban, hogy ki hálhat, kivel, hogy szükség van-e a lyukas lepedőre aktus közben, hogy mit mond a meztelenségről, a fogamzásgátlásról, a prostitúcióról, a poligámiáról a háláchá (zsidó törvény általános megnevezése), hallgassa meg az ingyenes podcastot.

Zsidóság és a szex 1. – Salamon király háremétől a modern fogamzásgátlásig

Listen to this episode from szexkultúra podcast on Spotify. Mit tanít a zsidó vallás a testiségről és az intim kapcsolatokról? Milyen volt Ádám és Éva viszonya? Mikor szabad és […]

(Az adás második része is hamarosan elérhető lesz.)

„Etz Hayim” a Sorsok Háza új kiállításának a neve

Az Élet Fája nevű koncepció jövő év elején a nagyközönség számára is megismerhető lesz.