Az amerikai alelnök leváltására készülnek?

Elindultak a találgatások Kamala Harris esetleges leváltásáról, miután kihátrálni látszanak mögüle a Biden elnökhöz közelálló tanácsadók, ráadásul Harris elfogadottsági mutatói minden korábbinál alacsonyabbak.

A Fox News műsorvezetője, Jesse Watters azt sugallja, Kamala helyettesíthető lehetne alelnökként azon jelentések szerint, amelyekben „új, magas szintű meghallgatásokról” számolnak be Washingtonban.

„Capitol Hill-i tudósítónk azt mondja, hogy pletykákat hallott arról, hogy új, nagy horderejű meghallgatások lehetnek” – mondta Watters, akit a Daily Mail idéz.

Kitért azokra a hétvégi jelentésekre, amelyek szerint a választás utáni Biden-Harris boldogság megkopott Kamala kínos nevetése és alacsony támogatottsága miatt.

Hétfőn Bidennek és Harrisnek egységes frontot kellett mutatniuk, amikor kiléptek a Fehér Házból, hogy aláírják az elnök milliárd-dolláros infrastrukturális törvényjavaslatát.

Harris segítői arra panaszkodnak, hogy azokban a kérdésekben, amelyekben ő kapta meg az irányítást, nem rendelkezik a Fehér Ház támogatásával, hogy végigvigye a tervezetet.

Eközben Biden stábja titokban csalódott Harrisben a saját maga által okozott viták miatt – jelentette a CNN.

A Fox News műsorvezetője, Jesse Watters arra utalt, hogy Biden esetleg fontolgatja Kamala Harris alelnöki posztjáról való eltávolítását, miután azt mondta, hogy a csatornája „híreszteléseket” hallott a kongresszusban zajló megerősítő meghallgatásokról.

Capitol Hill-i tudósítónk, Chad Pergram elmondta, hogy olyan suttogásokat hallott, amelyek arra utalnak, hogy a képviselőházban néhány új, nagy horderejű jóváhagyási meghallgatásra lehet számítani” – mondta Jesse Watters a csatornán.

„Miért olyan nagy ügy ez? Mert a ház nem erősíti meg a normális jelölteket. De az alelnökjelölteket igen. Van ennek valami köze Kamala Harrishez? Nem titok, hogy kiesett a Biden-csapat kegyeiből’ – tette hozzá.

A műsorvezető kitért azokra a hétvégi jelentésekre, amelyek szerint a választások utáni Biden-Harris boldogság megkopott, mivel a segítői frusztráltak a lány esetlen nevetése, „diszfunkciója és a koncentráció hiánya”, valamint az alacsony, mindössze 28 százalékos támogatottsága miatt.

Hétfőn Biden és Harris egységes frontot képviseltek, amikor együtt léptek ki a Fehér Házból, hogy aláírják az elnök milliárd dolláros infrastrukturális törvényjavaslatát, miután a CNN vasárnapi cikke azt állította, hogy kapcsolatuk megromlott.

Pergram azt állította, hogy egy „forrástól” kapott e-mailből kapta a tippet, de nem részletezte tovább.

„Szóval nemrég kaptam egy üzenetet valakitől, aki nagyon jól ismeri a Capitol Hillt, és azt javasolta, hogy ismerkedjek meg a szenátusban és a képviselőházban megüresedett alelnöki poszt megerősítésének folyamatával” – állította Chad Pergram, a Fox Capitol Hill-i tudósítója.

„Jelenleg sok találgatás van Harris alelnök jövőjéről és a lemaradó közvélemény-kutatási számairól” – mondta Pergram.

„Ezért nemrég kaptam egy üzenetet valakitől, aki nagyon jól ismeri a Capitol Hillt, és azt javasolta, hogy ismerkedjek meg a szenátusban és a képviselőházban megüresedett alelnöki poszt megerősítésének folyamatával’ – tette hozzá Pergram.

Megemlítette azt is, hogy Nelson Rockefeller alelnök, aki Ford elnök alatt szolgált, volt az utolsó alelnök, akit a kongresszus megerősített.

Az alkotmány szerint egy hivatalban lévő alelnököt csak akkor lehet elmozdítani a tisztségéből, ha meghal, lemond, vagy ha vád alá helyezik és elítélik – ebben az esetben a kongresszus megerősítené az utódját.

Az elnök és Harris közötti növekvő ellenségeskedés a jelentések szerint nem lehet elegendő ahhoz, hogy Harrist elmozdítsák hivatalából, de ha a feszültségek fennmaradnak, Biden lemondhat Harrisről, ha 2024-ben indul az újraválasztáson.

Pergram a Fox Radio „All-Panel Podcast” című műsorában is megjelent, hogy beszéljen a Capitol Hillen terjedő „suttogásokról”, miszerint újabb nagy horderejű meghallgatások lehetnek.

Caroline Glick: A forradalom megérkezett Amerikába

Az amerikaiak nem a Kínából vagy Oroszországból érkező megszálló hadseregek, vagy akár terroristák, hanem a hazai forradalmárok miatt veszítik el szabadságukat – írja Caroline Glick.