Veszélyes skorpiók árasztották el Egyiptomot

A hétvégi jégeső miatt Asszuánban halálos skorpiók özönlöttek ki rejtekhelyükről a lakosok otthonaiba, több áldozatot követelve.

Egy különösen halálos jégeső Egyiptomban elárasztotta Asszuán városát veszélyes skorpiók tömegeivel. A heves esőzések kimosták a skorpiókat rejtekhelyeikről, és bejuttatták őket a városba.

A zord időjárás arra kényszerítette a skorpiókat, hogy elhagyják szokásos rejtekhelyeiket, és a lakosok otthonaiban keressenek menedéket. A skorpiók a jelentések szerint három halálos áldozatot és több mint 450 sebesültet követeltek, a skorpiók mérgének ellenszerét gyorsan eljuttatták a környékbeli kórházakba.

sebastian usher on Twitter: „#Egypt : Health official in Aswan has told BBC that the heavy thunder & hail storm there washed scorpions into the streets & people’s homes – causing 400 people to be stung – in the rains scorpions seek refuge anywhere they can… #أسوان #مِصر pic.twitter.com/zGbWzTNMQn / Twitter”

Egypt : Health official in Aswan has told BBC that the heavy thunder & hail storm there washed scorpions into the streets & people’s homes – causing 400 people to be stung – in the rains scorpions seek refuge anywhere they can… #أسوان #مِصر pic.twitter.com/zGbWzTNMQn

Ashraf Attia polgármester figyelmeztette a lakosokat a skorpiókra, és arra kért mindenkit, hogy maradjanak a házaikban, és ne tartózkodjanak olyan fák közelében, ahol a skorpiók elrejtőzhetnek. A skorpiókkal együtt a heves esőzések kígyókat is bemostak a városba, bár a kormányzat fő gondja a skorpiók miatt van.

Egyiptomban számos skorpió él, a legnagyobb aggodalomra a Fattail skorpió ad okot, amely egy különösen mérgező skorpió, amelynek fullánkja akár halált is okozhat.

Iránt is elérte a „bibliai” sáskacsapás

Nemcsak a koronavírus sújtja az országot, hanem hatalmas sáskahadak is megjelentek Iránban.