John Cleese: Feketelistára teszem magam, mielőtt még valaki más tesz így

Lemondta szereplését a Cambridge Union egyik rendezvényén John Cleese humorista a woke szabályok miatt – írja a Mandiner a Guardian cikke nyomán.

A legendás Monty Python tagja azt követően döntött így, hogy a neves brit egyetem vitaklubja megtiltotta, hogy Andrew Graham-Dixon műkritikus beszéljen a rendezvényükön, mert Graham-Dixon egyszer eljátszotta Adolf Hitler szerepét. Cleese arra hivatkozva döntött így, hogy egy Monty Python-szkeccsben ő is eljátszotta a náci diktátor szerepét.

„Örömmel beszéltem volna a Cambridge Union hallgatóinak pénteken, de hallom, hogy valakit feketelistára tettek egy Hitler-szerep miatt” – nyilatkozta Cleese. „Nagyon sajnálom, hogy én is megtettem ezt egy Monty Python-műsorban, ezért feketelistára teszem magam, mielőtt még valaki más tesz így” – folytatta a humorista.

A vitaklub vezetője nagyon sajnálja, hogy Cleese így döntött. John Cleese ráadásul éppen a woke-kultúráról forgat dokumentumfilmet, és ennek a munkának a keretében látogatott volna el a Cambridge Unionhoz.

Mr. Bean szerint a középkori csőcselék megint lincselni akar

Rowan Atkinson csatlakozott Ricky Gervais-hez és John Cleese-hez, és maga is szembeszállt az „eltörlés kultúrájával”.