A többi dzsihádista feleség akarta meggyilkolni az Iszlám Államot megtagadó Shamima Begumot

A „dzsihádista menyasszony”, Shamima Begum állítólag az Iszlám Állam első számú célpontjává vált, miután azt sugallta, hogy megtagadta a terrorcsoportot.

Shamima Begum azt állítja, hogy az ISIS megpróbálta felgyújtani a sátrát egy menekülttáborban, és azt mondja, hogy félti az életét.

Begum, akinek 2019-ben a belügyminisztérium nemzetbiztonsági okokra hivatkozva visszavonta brit állampolgárságát, 2015-ben, még 15 évesen utazott Kelet-Londonból Szíriába. Később hozzáment a dzsihadista Yago Riedijkhez, és a párnak három gyermeke született, akik mind meghaltak.

Begum többször elmondta, hogy szeretne visszatérni az Egyesült Királyságba, és „inkább meghalna”, minthogy visszamenjen az ISIS-hez. Jelenleg a szíriai Al-Roj táborban él, és nyugati ruhákat visel.

Az ISIS-hívő feleségek állítólag megfogadták, hogy megölik őt, és Begum azt állítja, hogy a múlt héten gyújtogatási kísérletet követtek el a sátra ellen.

Egy forrás a The Sunnak elmondta: „Az, hogy edzőcipőt és sminket visel, feldühítette a feleségeket”.

Mindez azután történt, hogy bebörtönzött férje nem volt hajlandó elítélni az ISIS lefejezéseit, miközben a pár „gyönyörű” életéről beszélt a szélsőséges csoport uralma alatt. Férje reméli továbbá, hogy újra egyesülhet feleségével és „újra családot alapíthatnak”.

Iszlám Államhoz csatlakozott tinédzserlány: „Megváltoztam, segíteni akarok másoknak!”

Shamima Begum, aki tinédzserként ment el az Egyesült Királyságból Szíriába, azt mondja, élete végéig bánni fogja, hogy csatlakozott az Iszlám Államhoz.