Két izraelit meggyilkoló terrorista ügyvédje demokrata színekben indul a kongresszusi választáson

Huwaida Arraf részt vett a 2010-es gázai blokádtörő flottila szervezésében is, most pedig az aktivista célja, hogy bejusson az amerikai törvényhozásba. 

Arraf a héten kezdte meg kampányát Michigan államban, amelynek képviselői között van Rashida Tlaib is. Az ügyvéd elmondása szerint büszke arra, hogy aktívan részt vett az „igazságtalanság elleni globális harcban” – számolt be a Washington Free Beacon.

Huwaida for Congress #MI10 on Twitter: „I have been beaten, shot at, imprisoned and hijacked at sea standing up to injustice on the global stage. I’m not afraid of a fight. Today, I’m announcing my campaign for Congress in Michigan’s 10th District.https://t.co/rQXR0tiIic / Twitter”

I have been beaten, shot at, imprisoned and hijacked at sea standing up to injustice on the global stage. I’m not afraid of a fight. Today, I’m announcing my campaign for Congress in Michigan’s 10th District.https://t.co/rQXR0tiIic

Huwaida Arraf volt az ügyvédje Ramsea Odeh palesztin terroristának, aki 1969-ben megszervezett egy jeruzsálemi terrortámadást, amelyben meghalt két izraeli diák.

Odeh-t Izrael egy fogolycsere után engedte el 1980-ban, aki ezután Amerikába költözött és állampolgárságot kapott, miután hazudott a bevándorlási papírjain. A nő ellen néhány éve eljárás indult, és Arraf volt az egyik védőügyvédje. A Trump-adminisztráció azonban 2017-ben kitoloncolta a terroristát.

A demokrata színekben induló Izrael-ellenes aktivista az újonc, 2020-ban megválasztott Lisa McClain republikánus képviselő székét célozta meg.

Arraf 2002-ben mikor Betlehemben terroristák blokád alatt tartottak egy templomot, ételgyűjtést szervezett a terroristák javára, amit aktivistákkal akart bejuttatni, hogy így „védelmet adjon a bent levőknek az izraeli hadsereggel szemben.” A terroristák a templomban megöltek egy civilt.

A nő részt vett az International Solidarity Movement létrehozásában, amely szervezet Izrael ellen kampányol. A szervezet egyik tagja és Arraf munkatársa Rachel Corrie a szervezetnek dolgozva halt meg. Corrie ugyanis 2003-ban a második intifáda alatt megakarta állítani az izraeli csapatokat, akik éppen egy terroristaalagutat mentek elpusztítani, az akció közben Corriet elütötte egy buldózer.

Arraf korábban „nemes cselekedetnek” nevezte az öngyilkos merényleteket.

A helyi „izraeli aprtheid ellen” harcoló palesztin-jogi szervezet már be is jelentette támogatását Arraf jelölésével kapcsolatban.

Borítókép: Arraf fiatalkorában egy palesztin zászlóval. 

Az utcai erőszak, mint politikai eszköz

A palesztin párti tüntetők bejelentkeztek a Demokrata Párt legújabb „kék miliciájának”, amellyel sakkban tartják saját szavazóikat – írja Lee Smith a Tablet magazinban.