Julian Assange feleségül veszi az ügyvédjét a börtönben

A Wikileaks alapítója 2019 óta raboskodik a Belmarsh börtönben, amely engedélyt adott neki, hogy feleségül vegye korábbi ügyvédjét, akitől titokban két gyermeke született. 

Julian Assange-t az Egyesült Államok átakarja szállítani egy amerikai börtönbe, de egyelőre folyik a jogi harc a kiadatásért. Az újságírót 2019-ben távolították el a londoni ecuadori nagykövetségről, és vitték át a Belmarsh-ba – írja a Daily Mail.

Assange-nak a nagykövetségi tartózkodás alatt két gyermeke született Stella Morrisszal, egy dél-afrikai ügyvédnővel.

A férfi 2012-ben vonult be a nagykövetségre, hogy ne adják ki Svédországnak, ahol szexuális bűncselekménnyel vádolták, amely vádat a bíróság később kidobta.

A brit hatóságok eddig nem engedélyezték Assange kiadását az amerikaiaknak, mivel szerintük komoly veszélye áll fenn, hogy a fogvatartott öngyilkosságot követne el egy amerikai börtönben.

A kiadatási vitát bonyolítja, hogy Assange gyermekei brit állampolgárok, valamint egy a Yahoo által kiszivárogtatott anyag miszerint a CIA állítólag Assange meggyilkolását tervezte.

Az esküvőt elvileg jövő hónapban tarthatják, és két tanún kívül néhány vendég jelenlétét is engedélyezte a börtön vezetése.

Fotó: Wikileaks/PA

CIA tisztviselők állítólag Julian Assange elrablását és meggyilkolását tervezték

Az Assange elrablásáról és megöléséről szóló megbeszélések a Trump-kormányzat legmagasabb szintjein zajlottak, egy korábbi magas rangú kémelhárító szerint.