Fatah-elnökhelyettes: Büszkék vagyunk minden terrorista gyilkosra

Miközben Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság (PH) elnöke és a Fatah elnöke igyekszik „mérsékeltnek” és „békeszeretőnek” mutatkozni a nemzetközi közösség előtt, az általa a Fatah elnökhelyettesévé kinevezett személy nyilatkozatai másról árulkodnak.

A Fatah második számú embere, Mahmoud Al-Aloul nemrég dicsőítette a terroristákat és az izraeliek gyilkosait páratlan „értékként” reklámozta.

Al-Aloul az összes bebörtönzött palesztin terroristát „szeretett emberek nagy csoportjaként” dicsérte, megjegyezve, hogy a palesztinok „mindannyiukra büszkék”.

A súlyos kijelentéseket a Palesztin Hatóság „terrorista anyukája” – Um Nasser Abu Hmeid – mellett ülve tette, egy palesztin nő mellett, akit a Palesztin Hatóság többször is kitüntetett, mert öt terrorista anyja, akik legalább 10 gyilkosságért felelősek, és mindannyian életfogytiglani börtönbüntetésüket töltik.

Al-Aloul ennek megfelelően „a kitartás óriásaként” méltatta őt.

Később Al-Aloul a hét izraeli meggyilkolásáért felelős Um Hmeid egyik bebörtönzött fiát „nemzeti hősként” méltatta, hangsúlyozva a bebörtönzött terroristák felülmúlhatatlan érdemeit.

Mint mindig, a palesztin vezetők most is azt mondják, amit valójában hisznek. De a legtöbb ember nem akarja meghallani őket.

Öngyilkos merénylőkkel emlékeztek meg a palesztinok a megölt mártírjaikra

A második intifáda idején a palesztin militáns csoportok gyakran vonultatták fel nyilvánosan az öngyilkos merénylőiket, mint az izraeli polgári lakosság elleni lélektani hadviselés részeként.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.