Egy iráni tábornok szerint Izrael „kihalásra van ítélve”

Aviv Kochavi izraeli vezérkari főnök arra figyelmeztet, hogy a hadsereg fokozza a készülődést egy esetleges támadásra az iráni nukleáris létesítmények ellen.

Az iráni Forradalmi Gárda légierejének parancsnoka csütörtökön azt mondta, hogy Izrael „eltűnésre van ítélve”, és hogy Jeruzsálemnek az iszlám köztársaság elleni bármilyen fellépése felgyorsítaná ezt az eltűnést.

Az izraeli biztonsági vezetők az utóbbi időben fokozták retorikájukat Iránnal szemben, Aviv Kochavi izraeli vezérkari főnök kedden például arra figyelmeztetett, hogy a hadsereg fokozza az előkészületeket egy esetleges támadásra az iráni nukleáris létesítmények ellen.

Ugyanezen a napon Beni Ganz védelmi miniszter azt mondta, hogy Izrael „soha nem látott mértékű” hadműveleteket hajtana végre, ha regionális háború törne ki.

Egy teheráni ünnepségen Amir Ali Hajizadeh gúnyolódott Izraelen, amiért az „az egyetlen rezsim a világon, amely a túlélésről vitatkozik”

– írja az iráni Tasnim hírügynökség.

„Az a (cionista) rezsim, amely a létezéséről vitatkozik, kihalásra van ítélve, és nem beszélhet más országok elpusztításáról”

– tette hozzá Hajizadeh.

Az izraeli tisztviselők közelmúltbeli megjegyzéseire reagálva azt mondta, hogy Izrael

„Talán képes lehet csatát indítani, de az Iszlám Köztársaság az, amely véget fog vetni a cionista rezsimnek. Ha ez utóbbi ürügyet ad az Iszlám Köztársaságnak, az csak felgyorsítja a végét”.

Januárban Kochavi bejelentette, hogy utasította a hadsereget, hogy kezdjen új támadási terveket kidolgozni az iráni nukleáris létesítmények elleni csapásra, és a múlt hónapban a kormány állítólag több milliárd sékelt különített el e tervek megvalósítására.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Irán hadgyakorlattal fenyegeti Azerbajdzsánt, az ottani „cionista jelenlét” miatt

„Irán nem fogja eltűrni a cionista rezsim jelenlétét határainak közelében” – mondta Szaíd Khatibzadeh iráni külügyminisztériumi szóvivő.