Terroristákat támogat a New York Times új izraeli tudósítója

Újabb botrány Amerika mértékadó napilapjánál: mint bejelentették, Raja Abdulrahim személyében új taggal bővül a lap jeruzsálemi irodája. Ő azonban gyűlöli Izraelt, ellenben semmi baja a Hamásszal — olvasható a Tett és Védelem Alapítvány honlapján.

„Örömmel jelentjük be, hogy Raja új tudósítóként jeruzsálemi irodánkban kamatoztatja majd sokoldalú tehetségét. Sok témát fog körbejárni, Izraelről, Ciszjordániáról és a Gázai övezetről fog írni, különös tekintettel a palesztin ügyekre”

adta hírül a patinás balliberális napilap legutóbbi személyi döntését. Az újságírónő számos arab országból, így a szíriai háborúról is tudósított már, korábban a Wall Street Journal és a Los Angeles Times munkatársa volt.

„Teljesen indokolt egy arab anyanyelvű újságírót alkalmazni, hogy a térségről tudósítson. A lapoknak azonban legalább illene úgy tenniük, mintha objektív újságírókat választanának”

így kommentálta a hírt az antiszemita és Izrael-ellenes történéseket közzétevő Elder Of Zyon blog, amely az újságírónő számos korábbi posztját közzétette, ezek pedig azt mutatják, hogy Abdulrahim kizárólag negatívan képes említeni a zsidó államot tweetjeiben, ellenben mindig talál okot a terrorszervezetek mentegetésére.

Mikor nem iszlamista terrortámadás az iszlamista terrortámadás?

„Mentális betegség”, „magányos farkas”, tisztázatlan indíték: a The New York Times tagadja az iszlamista terrorista indítékot.

A NYT új jeruzsálemi munkatársa

„nyitott börtönnek” tartja Gázát, hisz abban, hogy Izraelben „apartheid” rendszer van életben, ugyanakkor „erkölcstelennek” állítja be az izraeli hadsereget (IDF), mert ugyanaz a célja, mint a világ összes hadseregének: megvédeni országa polgárait. „Ez palesztinok életébe kerülhet”

— kommentálja például az IDF egyik erről szóló nyilatkozatát.

Meggyőződése, hogy a zsidók Izrael minden kritikusát antiszemitának tartják, az ENSZ-t pedig nem tartja elég Izrael-kritikusnak, dacára annak, hogy a világszervezet már így is aránytalanul sokszor ítéli el a zsidó államot mondvacsinált okokból. Raja Abdulrahim soha nem tweetelt a Hamászról, illetve egyszer: amikor visszautasította, hogy a Hamász és a Hezbollah fundamentalista terrorszervezetek lennének, amelyek ártatlan izraeli civilek életét oltották ki. Mint írta, a palesztin fegyveresek nem terrorizálják a zsidó államot, „csak védik az országot és az életüket.” Volt, amikor egy palesztin öngyilkos merénylő tettéért is Izraelt tette felelőssé.

„Számára nincs konfliktus, csak egy hatalmas zsidó állam véget nem érő elnyomása ártatlan, fegyvertelen palesztinokkal szemben, akik soha semmi rosszat nem tettek”

— írja a blog az újságírónőről, aki egyébként osztja az arab újságírószövetség (AMEJA) palesztin ügyben elfogult, Izrael-ellenes etikai normáit.

Antiszemita klisék a New York Timesban

Sajátos módon magyarázza a vezető liberális napilap, miért változtatta meg álláspontját egy baloldali kongresszusi képviselőnő az izraeli Vaskupola-rendszer támogatásáról.