Mike Pence: Biden hátat fordított Izraelnek

Az Egyesült Államok korábbi alelnöke, Mike Pence bírálta Joe Biden jelenlegi elnököt kormánya Izraellel szembeni bánásmódja miatt, és a Republikánus Zsidó Koalíció éves vezetői értekezletén azt mondta: „Ne tévedjünk, Joe Biden elnök hátat fordított Izraelnek.”

Biden „visszaállította a Palesztin Hatóság finanszírozását, bejelentette, hogy újra csatlakozik az iráni nukleáris megállapodáshoz, és most a Biden-kormányzat azt tervezi, hogy konzulátust nyit Jeruzsálemben a palesztinoknak” – mondta Pence szombaton az Arutz7 beszámolója szerint.

„Ez egy törvénytelen lépés, és itt az ideje, hogy a Kongresszus cselekedjen annak érdekében, hogy megállítsa Biden elnököt, hogy konzulátust nyisson Jeruzsálemben” – tette hozzá.

Pence alelnöki hivatali ideje alatt Donald Trump akkori elnök bezárta a jeruzsálemi konzulátust, és a diplomáciai személyzetet az Egyesült Államok jeruzsálemi nagykövetségére helyezte át, amelyet 2018-ban Tel-Avivból költözött át.

A Biden-adminisztráció bejelentette, hogy újranyitja a konzulátust, amelyet Trump zárt le, mivel megújította kapcsolatait a Palesztin Hatósággal, és olyan tervet dolgozott ki, amelynek célja az Egyesült Államok és a Palesztin Hatósággal való kapcsolatainak „visszaállítása”.

Pence, akit potenciális 2024-es GOP-elnökjelöltnek tartottak, beszédében nem taglalt  semmilyen lehetséges jövőbeli politikai tervet, azon kívül, hogy hangsúlyozta, hogy „2024-ben vissza fogjuk nyerni ezt az országot”.

Az amerikaiak máris visszasírják Trumpot

Egy új felmérés szerint Biden veszít támogatottságából a fekete szavazók körében, és veszítene Trumppal szemben a 2024-es választások hipotetikus párharcában.