Fehéroroszországba szökött az FBI elől a Capitolium-ostromában résztvevő egyik férfi

Fehéroroszországba szökött és ott menedékjogot kért egy amerikai férfi, akit a Capitolium januári ostromában történt részvétele miatt az Egyesült Államokban köröztek – adta hírül a fehérorosz köztévé Belarus 1-es csatornája.

    A csatorna vasárnap este adott műsorba egy interjút a férfival, aki Evan Neumann néven mutatkozott be. Mint mondta, márciusban érkezett Európába, aztán több hónapot Ukrajnában töltött, majd onnan augusztusban illegálisan távozott Fehéroroszországba, mivel – állítása szerint – az ukrán hatóságok üldözték.

A 48 éves férfi rajta van az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI)körözöttjeinek listáján, több pontban is vádat emeltek ellene, egyebek mellett azzal vádolják, hogy rendőrökre támadt.

Az AFP francia hírügynökség a hírében emlékeztetett egy júliusi jelentésre, amely szerint az ABC amerikai tévécsatorna interjút készített egy férfival, aki megvette Evan Neumann házát, és azt állította, hogy az eladó Ukrajnában van.

Vádat emeltek a Capitoliumot védő egyik rendőr ellen, állítólag a tüntetőket segítette

A rendőr állítólag arra ösztönözte a Capitoliumban történt betörés egyik résztvevőjét, hogy törölje a magára nézve terhelő közösségi médiás bejegyzéseit.