Vádat emeltek a Capitoliumot védő egyik rendőr ellen, állítólag a tüntetőket segítette

A rendőr állítólag arra ösztönözte a Capitoliumban történt betörés egyik résztvevőjét, hogy törölje a magára nézve terhelő közösségi médiás bejegyzéseit – írja a POLITICO.

Michael Riley-t, a Capitoliumi Rendőrség tisztjét, azzal vádolják, hogy segített a január 6-i zavargóknak kijátszani az FBI-t. Riley 26 év után vonul vissza a rendőrségtől, hogy felkészüljön az ellene indított eljárásra.

Riley korábban felfüggesztették, miután a szövetségi ügyészek e hónap elején vádat emeltek ellene, amiért állítólag arra buzdította a Capitoliumban történő betörés egyik résztvevőjét – alig néhány nappal a támadás után –, hogy törölje a magára nézve terhelő közösségi média bejegyzéseket. Riley később maga is törölte üzeneteit, amit az állítólagos rendbontóval váltott, akit januárban, mintegy két héttel január 6. után tartóztattak le.

Riley a kétrendbeli akadályoztatásban ártatlannak vallotta magát. Riley jogi csapata, a Silverman, Thompson, Slutkin & White washingtoni irodától megerősítette Riley visszavonulását, és jelezte, hogy harcolni kíván az őt ért vádak ellen.

„A bizonyítékok azt fogják mutatni, hogy nem bűncselekmény, ha egy személy azt javasolja egy másiknak, hogy vegye le a magáról készült Facebook-bejegyzéseket”

– mondták az ügyvédek a POLITICO-nak adott nyilatkozatukban.

Már négyen követtek el öngyilkosságot a Capitoliumot védő rendőrök közül

Valószínűleg nem bírták a rájuk nehezedő nyomást.