A Palesztin Hatóság kiakadt, amiért Izrael ellenzi az amerikai konzulátust Jeruzsálemben

„Kelet-Jeruzsálem a megszállt palesztin terület elválaszthatatlan része, és a palesztin állam fővárosa. Izraelnek, mint megszálló hatalomnak nincs joga megvétózni az amerikai kormányzat döntését” – áll a Palesztin Hatóság „külügyminisztériumának” közleményében, amelyet az Arutz7 idéz.

A nyilatkozat egy nappal azután látott napvilágot, hogy Naftali Bennett miniszterelnök és Jair Lapid külügyminiszter kijelentette, hogy ellenzik, hogy az Egyesült Államok konzulátust nyisson a palesztin arabok számára.

„Tiltakozunk egy amerikai konzulátus megnyitása ellen a palesztinok számára Jeruzsálemben. Ezt egyértelműen elmondtuk nekik” – mondta Bennett és Lapid újságíróknak egy sajtótájékoztatón.

A múlt héten az Israel Hayom című újság arról számolt be, hogy több amerikai demokrata kongresszusi képviselő fellebbezni fog Joe Biden amerikai elnökhöz, és arra kéri, hogy ne nyisson konzulátust a Palesztin Hatóság számára Jeruzsálemben. A kongresszusi képviselők el kívánták kerülni nevük nyilvánosságra hozatalát, hogy levelük nagyobb eséllyel változtassa meg a kormány álláspontját.

Bill Hagerty republikánus szenátor a közelmúltban 35 szenátor aláírását gyűjtötte össze, hogy nyújtsanak be egy törvényjavaslatot a szenátusnak, hogy megakadályozzák az Egyesült Államok jeruzsálemi Palesztin Hatóság előtti konzulátusának újranyitását.

Bennett: Nincs helye a palesztinokat kiszolgáló amerikai konzulátusnak Jeruzsálemben

Naftali Bennett elutasította az előző amerikai elnök, Donald Trump idején bezárt jeruzsálemi konzulátus újranyitását.