Peter Thiel: Nem csupán átmeneti USA-ban elszabadult infláció, nagy a baj

Thiel szerint az Egyesült Államokban épp „elszabadult, nem átmeneti infláció” és „a Fed teljes csődje” bontakozik ki, ami annak az eredménye, hogy az eltérő véleményeket az USA vezetése nem tűri el – írja Fekete Kíra Makronóm Mandiner oldalán.

Peter Thiel arra figyelmeztet, hogy a félretájékoztatás napjainkban központosítva valósul meg és hatalmas problémát jelent, mivel „hamis konszenzust” szül.

Október 31-én a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián (National Conservatism Conference) tartott beszédében Peter Thiel azzal érvelt, hogy a hamis konszenzus elfojtotta a vitát fontos kérdésekben, beleértve a Covidot, az amerikai katonai jelenlétet Afganisztánban és az amerikai gazdaságban zajló inflációt.

Thiel a konferencián példákat említett arra, amit „a különböző gondolkodásmódok elképesztően elmezavaros állapotának” nevezett, amely tapasztalható a politikai és tudományos gondolkodásban is.

Kiemelte Dr. Jay Bhattacharya stanfordi professzor esetét, aki a maszkok hatékonyságát vizsgálta, majd az eredmények birtokában szkepticizmusának adott hangot a maszkokkal kapcsolatban, azonban tudományos vita helyett egy lejárató kampány indult ellene. A Stanford Egyetem kampuszán plakátokat ragasztottak ki a professzor arcáról, amelyek – a The Federalist szavaival élve – „összekötötték őt a floridai Covid halálesetekkel”.

A Makronóm Mandiner cikkének folytatása itt olvasható.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Jack Dorsey: A hiperinfláció mindent meg fog változtatni

Minden – az élelmiszerektől a bérleti díjon át a műkarácsonyfákig – annyira megdrágult, hogy tanúi lehettünk egy inflációs hisztéria kialakulásának.

Címlapkép: Heisenberg Media/Flickr