Let’s go Brandon! — Mit jelent a mindenhol felbukkanó szólam?

Eláruljuk: nincs sok köze egy Brandon nevű emberhez. Viccnek indult, de most egyes demokraták szerint a szólam egyenesen a „demokráciát fenyegeti”. 

Brandon Brown éppen megnyerte élete első NASCAR futamát Alabamában, mikor a tömeg elkezdett skandálni mögötte. Az épp őt interjúvoló NBC Sports riporter a következőt mondta neki: „Lehet hallani a tömeg azt skandálja: Let’s go Brandon!

Csakhogy a tömeg nem azt kiabálta, hogy hajrá Brandon, hanem az, hogy „F*ck Joe Biden”.

NASCAR reporter needs a hearing test

Chants of „LET’S GO BRANDON?!” break out during Brandon Brown’s interview with Kelly Stavast after winning the 2021 Sparks 300 NASCAR Xfinity Series race at …

Ez egy hónapja történt. Azóta a „Hajrá Brandon” népszerű vicc lett, amely egyben kódja lett az elnök és a neki falazó média kigúnyolásának – írja a Spiked.

Biden ellenfelei imádják a dolgot. Jeff Duncan képviselő a Kongresszusban „Hajrá Brandon” maszkban sétált. Mikor Biden meglátogatott egy építkezést Chicagoban, hogy kampányoljon a kötelező oltás vagy tesztelés programjának, ezzel a szólammal fogadták az emberek. A Hajrá Brandonból még sláger is lett, Bryson Gray fekete rapper a dallal letaszította Adele-t az iTunes toplistájáról.

Trump Reacts To ‘Let’s Go Brandon’ At World Series Game

Subscribe to our channel! https://goo.gl/pyGqbu, Did Trump approve of the chant?Tune into https://www.dailycaller.com Check out our Twitter: https://goo.gl/f…

A mém ott van mindenütt. Múlthéten állítólag egy Southwest Airlines pilóta ezzel köszönt el az utasoktól.

A vicc népszerűségét nem nehéz megérteni, különösen a régóta démonizált Trump szavazók körében. Először is a Spiked szerző szerint ezzel kigúnyolják a celebek által kedvelt „f*ck Trump” szólamot. Másodszor a riporter „félrehallását” sokan egy újabb kísérletnek látták arra, hogy a média nem akarja tudomásul venni, hogy sokan nem kedvelik az elnököt.

Mindezek következtében a mém hatalmas felháborodást keltett a liberális médiában. Számtalan véleménycikk született, amelyek közül több szerzője úgy tett, mintha a kifejezés elemzése bonyolult és összetett feladat lenne. Egyesek egyenes az ISIS-hoz hasonlították a mém-et mondván a „terroristák használnak kódokat”. Egy CNN elemző szintén az Iszlám Állammal példálózott, mintha Biden iránti utálat terrorhoz vezetne:

Egy cikk kifejtette, hogy a szólam „dehumanizálja a demokratikus projektet”.

A szerző szerint a kritikusok igazán visszatekerhetnék a szalagot és megnézhetnék hány tüntetésen skandáltak obszcenitásokat Trumpra. A 2018-as Tony-díjátadón egy „F*ck Trump” még tapsot ért Robert de Nirónak. Most azonban „vulgárisnak” és „felháborítónak” titulálják a „Hajrá Brandont”.

Nemtelen ideológiák — Hogyan váltak a progresszív elméletek a hivatalos amerikai állásponttá?

Névmásokat és szexualitásokat ünnepel az amerikai Külügyminisztérium, gender stratégiát ad ki a Fehér Ház. A tegnap még kinevetett progresszív ideológiák mára az amerikai kormányzat hivatalos álláspontjává váltak. Hajdú Tímea véleménycikke.