Károly herceg a bolygó megmentésére szólította fel a világ vezetőit

A brit trónörökös azt kérte a világ vezetőitől, hogy a Föld érdekében tegyék félre az ellentéteket. 

Az ENSZ klímakonferenciájának megkezdése előtt a walesi herceg elmondta, hogy megérti a fiatal klímaaktivisták frusztrációját – írja a Mirror.

A herceg fogja mondani a nyitóbeszédet hétfőn a Cop 26 konferencián Glasgowban és a királyi család több tagja is részt fog venni az egy héten át tartó rendezvényen.

A trónörökös a British Council eseményén tartott beszédet, ahol elmondta, hogy sokkal több köti össze a nemzeteket, mint ami elválasztja őket.

„Közös munkával valóban meg tudjuk oldani globális problémáinkat, és ez soha nem volt olyan fontos mint most. El kell temetnünk a nézeteltéréseinket, hogy megmentsük ezt a bolygót”

– jelentette ki a herceg.

„Ahogy nemrég mondtam, teljesen megértem a sok fiatal frusztrációját és kétségbeesését (…) ezért reméljük, hogy a Cop26-on lesz előrelépés.”

Az új British Council Stratford-i irodájában tett látogatása során Charles csatlakozott egy videohíváshoz nepáli és skóciai iskolásokkal.

A herceg „zöld tudósokkal” is beszélgetett a British Council által szervezett projektről, amelynek keretében a hallgatók ösztöndíjat kapnak éghajlattal kapcsolatos tárgyak tanulmányozására az Egyesült Királyság egyetemein.

Fotó: Wikimedia

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Károly herceg és a zöld elitizmus, avagy miért akarnak az arisztokraták zöld forradalmat?

A környezetvédők egy része visszafordítaná az idő kerekét. Nem csoda ha a hercegek és az arisztokraták nagyon támogatják ezt.