Neonáci csoporttól kapott ösztöndíjat Németországba egy spanyol nő

Isabel Peralta 10 hónapos ösztöndíjat kapott Düsseldorfba a „Der III Weg” (a Harmadik Út) nevű neonáci csoporttól „propaganda és harci technikák elsajátításának megismerésére”.

„Abszolút kötelességem Spanyolországért harcolni, Európáért harcolni, amely most gyenge, és amelyet az ellenség kiárult. Csak az álca változik, az ellenség mindig ugyanaz: a zsidó… A zsidók a hibásak, ezért harcolt a Kék Hadosztály is”

– nyilatkozta Peralta.

A Harmadik Útról nevű csoportról köztudott, hogy gyűlöli a menekülteket, különösen a muszlim származásúakat.

A Simon Wiesenthal Központ nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója, Shimon Samuels úgy kommentálta a hírt, hogy Peraltát antiszemitának nevezve, akit gyűlöletbeszédért kellene vád alá helyezni, miközben figyelmeztetett, hogy „vigyázni kell Isabellel”.

Peralta a madridi Complutense Egyetem hallgatója volt, ahol az egyetemen működő neonáci csoportokban is részt vett, állítólag nyíltan támogatja a Hamász terrorszervezetet is.

A Központ megjegyezte, hogy Peralta apja, aki aktivista, helyteleníti lánya nézeteit. Azt is mondta, hogy Németországban valószínűleg bonyodalmak lesznek az „ösztöndíj körül”.

Izrael kiadja a kaposvári brutális kettős gyilkosság arab vádlottját

A 32 éves, izraeli arab férfit azzal vádolják, hogy féltékenységből megölte szerelmét és annak édesanyját, rájuk gyújtotta a lakást, majd külföldre szökött