Izrael kiadja a kaposvári brutális kettős gyilkosság arab vádlottját

Döntés született arról, hogy Izrael kiadja azt a 32 éves, izraeli arab férfit, akit azzal vádolnak, hogy 2018 októberében féltékenységből megölte szerelmét, egy 21 éves egyetemista lányt és annak édesanyját a kaposvári Csokonai utcában, rájuk gyújtotta a lakást, majd külföldre szökött — értesült a sonline.hu.

Az ügy tárgyalása kedden folytatódott a Kaposvári Törvényszéken. Vadócz Attila bíró ismertette, hogy az Igazságügyi Minisztérium friss közlése szerint Izraelből levél érkezett, melyben az ottani hatóságok arról adtak tájékoztatást, hogy elrendelték a férfi a kiadatását, ám

a vádlott 30 napig fellebbezhet a döntés ellen. Így valószínű, hogy legalább egy fél évig még biztosan nélküle tárgyalnak. A törvényszéken újabb tanúkat hallgattak ki.

Amint korábban mi is megírtuk, a most 32 éves elkövető 2018-ban Németországban ismerkedett meg az ott tanuló 21 éves magyar nővel. Kapcsolatuk komolyra fordult, a vádlott a párját a családjának is bemutatta Izraelben, a férfi többször tartózkodott szerelme és a nő édesanyjának kaposvári albérletében is.

A nő anyja ugyanakkor nem nézte jó szemmel a kapcsolatot, mert a férfi féltékeny volt, el akarta érni, hogy barátnője a felügyelete nélkül ne találkozzon más férfiakkal.

A vádlott agresszív, számon kérő viselkedése miatt a lány 2018 októberében szakított, de hamar kibékült vele, a férfi pár nappal később, október 21-én a sértetteknél tölthette az éjszakát.

Hajnalban átment párja édesanyjának szobájába, egy puha anyaggal befogta az alvó asszony száját és az orrát, amitől néhány percen belül megfulladt. Ezután hasonló módon a barátnőjével is végzett.

A vádlott tüzet okozott a lakásban cselekménye leplezésére. A tűz elől az erkélyre menekült, segítségért kiabált, a tűzoltók mentették ki.

A férfi nem sérült meg, de egy napot kórházban töltött, másnap gépkocsival Belgrádba, onnan repülőgéppel Izraelbe utazott, így még az előtt elhagyta Magyarországot, hogy a szakértői vizsgálatok eredményéből kiderülhetett volna: a sértettek nem a tűz miatt haltak meg.

Megkezdődött az izraeli arab gyilkos pere Kaposváron

Az első fokon eljáró bíróság a vádlott távollétében folytat eljárást, tekintettel arra, hogy még nem született döntés az idén februárban Izraelben elfogott férfi kiadatásáról.