Német polgárőrök illegális migránsokat üldöző machetés neonácikat kergettek

Több mint ötven, paprikaspray-vel, szuronyokkal, machetével és botokkal felfegyverzett neonáci szeretett volna járőrözni a lengyel határon — írja a 168.hu.

A polgárőrök a neonáci csoportokkal gyaníthatóan kapcsolatban álló szélsőjobboldali párt, a Harmadik Út felhívását követték, amely arra szólította fel tagjait, hogy Guben város közelében állítsák meg az illegális határátlépőket. A rendőrség lefoglalta a fegyvereket, és a gyanúsítottakat szombaton késő este és vasárnap hajnalban távozásra kényszerítette a területről – közölte egy szóvivő.

Szombaton több tucatnyi ember tartott virrasztást Gubenben, hogy kifejezze tiltakozását a tervezett szélsőjobboldali járőrözéssel szemben – írja a HVG a Guardianra hivatkozva. Németország további 800 rendőrt állomásoztatott a lengyel határon, hogy ellenőrizze a Fehéroroszországból az EU-ba belépni próbáló migránsok áramlását – idézték a belügyminisztert vasárnap.

POLIZEI STOPPT RECHTSEXTREME: Macheten und Schlagstöcke! 50 Nazis an Grenze zu Polen aufgespürt

POLIZEI STOPPT RECHTSEXTREME: Macheten und Schlagstöcke! 50 Nazis an Grenze zu Polen aufgespürtIm Einsatz gegen einen sogenannten Grenzgang von Rechtsextreme…

Horst Seehofer elmondta, hogy idén már 6162-en léptek be engedély nélkül Németországba Fehéroroszországból és Lengyelországból. Azt is mondta, hogy az országnak esetleg meg kell fontolnia az ellenőrzések újbóli bevezetését.

„Ha a német-lengyel határon nem enyhül a helyzet, akkor azt is meg kell fontolnunk, hogy Lengyelországgal és Brandenburg tartományával egyeztetve kell-e megtenni ezt a lépést”

– mondta.

Számos uniós tagállam azzal vádolja Minszket, hogy illegális migránsokat küld át a határon az EU-ba, hogy nyomást gyakoroljon a blokkra, amely szankciókat vezetett be Fehéroroszországgal szemben Alekszandr Lukasenko elnök 2020 augusztusi vitatott újraválasztása után. Lukasenko tagadja ezt, és a nyugatot hibáztatja a szerinte fenyegető humanitárius katasztrófa miatt, amely idén télen fenyeget, miután a migránsok a fehérorosz-lengyel határon rekedtek.

Beletörhet a foga az EU-nak a lengyelekkel és magyarokkal való vitába

A Polexit valószínűleg nem fog megtörténni. Az igazi veszélyt az jelenti, ha a magországok mainstream politikusai rájönnek az EU blöffjére.