Tíz év börtönt kapott a jazidi kislány halálában közrejátszó egykori német ISIS-feleség

Az ötéves kislány addig volt kikötözve a forróságban az udvaron, míg szomjan nem halt.


Tíz év börtönbüntetésre ítéltek hétfőn egy német nőt, aki korábban csatlakozott az Iszlám Államhoz (ISIS) — számolt be róla a Politico. Míg részt vett az iszlamista terrorszervezet hétköznapjaiban,

többek közt rabszolgaként alkalmazott egy jazidi kislányt, akit hagyott szomjan halni a napon.

Irakban töltött ideje alatt Jennifer Wenisch egy ISIS-harcos felesége volt — saját döntése által. A házukban rabszolgaként alkalmazott ötéves jazidi kislányt a rekkenő hőségben férjével megkötöztek az udvaron, majd hagyták szomjan halni — közölte a bíróság. Az ötéves gyereket büntetésből kötözték ki, amiért álmában maga alá vizelt.

A gyermek „védtelen volt és tehetetlenül lelepleződött” — fogalmazott a bíró a müncheni Legfelsőbb Regionális Bíróságon a DPA beszámolója szerint. A bizonyítékok alapján kijelenthető, hogy Wenisch „semmit sem tett”, hogy segítsen a kislányon.

A vádakat tagadó Wenisch-t „kétrendbeli emberiség elleni és rabszolgasorba ejtési bűncselekményben” találták bűnösnek, valamint a lány megölésében való közreműködésben és felbujtásban azáltal, hogy nem nyújtott segítséget.

Wenisch férjét, al-Dzsumailit már elítélték Frankfurtban ugyanezen bűncselekmények vádjával egy hónappal korábban.

Wenisch és al-Dzsumaili a kislány anyját is rabszolgaként tartották.

A jazidi népcsoport különösen nagy figyelmet kapott az ISIS terrorszervezet által. A csoport kiemelt célpontként tekintett a jazidikra, akik közül ezreket öltek meg, míg nőket és gyermekeket rabszolgamunkára fogtak.

Kiadták a figyelmeztetést a tálibok: az Iszlám Állam beszivárogott a soraik közé

A tálib vezetés utasította az összes parancsnokát, hogy vizsgálják meg katonáik hátterét, remélve, hogy így kiszűrhetik a soraikban bujkáló más szélsőséges csoportok tagjait.