Új palesztin videójáték: Lődd le az IDF katonáit és válj mártírrá

A Fursan al-Aqsa: The Knights of the Al-Aqsa Mosque című videojátékban a felhasználók „palesztin szabadságharcost” játszhatnak – írja a The Jerusalem Post.

A Fursan al-Aqsa: The Knights of the Al-Aqsa Mosque című játékot a palesztin származású, Brazíliában élő Nidal Nijm fejlesztette.

A játék azt ígéri, hogy a játékosok a palesztin „szabadságharcosok” szerepébe bújhatnak.

„Palesztina-szerte küldetésekben fogsz játszani, amelyek számos teljesítendő célt, epikus csatákat, hatalmas fegyvereket, járműveket és még sok mást tartalmaznak”

– olvasható a játék Steam (videójáték webáruház) oldalán.

A játék megjelenését 2021 decemberére tervezik. Egy ingyenesen játszható demó már most letölthető.

A játék története Ahmad al-Falastinit követi, akit az IDF „igazságtalanul megkínzott és bebörtönzött” majd kiszabadulva a börtönből bosszút akar állni és „felszabadítani Palesztinát”, csatlakozva a címadó Fursan Al-Aqsa nevű új palesztin ellenállási mozgalomhoz, amely a térségben működő terrorszervezetekhez hasonlóan működik.

Fursan al-Aqsa is on Steam – English Trailer

Finally, after almost 10 years working on this game, since 2009, it is finally released on Steam:https://store.steampowered.com/app/1714420/Fursan_alAqsa_The…

A játék fejlesztője Nijm már Brazíliában született, édesapja egykori palesztin Fatah harcos volt.

„Az apám korábban Fatah- harcos. Az 1982-es libanoni izraeli invázió után vándorolt Brazíliába”

– magyarázta.

 „Nincs kapcsolatom semmilyen politikai vagy katonai párttal, csoporttal vagy szervezettel, csak az apámmal éltem együtt, az ő történetéből ismerem a palesztin nép ellenállását. Apám volt az, aki arra bátorított már kisfiú korom óta, hogy foglalkozzak videojátékokkal, és azt mondta, hogy tanuljak és tanuljak, hogy egy nap majd készíthessek egy videojátékot a palesztin ellenállásról”

– mesélte.

Még a játékban való meghaláskor is képernyőn egy véres kéz, egy kézifegyver, egy kés és egy palesztin zászlón jelenik meg, a következő felirattal:

„Mártír lettél. Örülj, ó mártír anyja, örülj! Készítsd fel a fiadat a házasságra (a paradicsomban). Kösd a pántot minden fájdalmadra, és terítsd ki esküvői kendőjét. Terjeszd ki haragodat az elnyomó ellen, igazságtalanságának véget kell vetni.”

Új videojáték Adolf Hitler elméjében turkál

A „Heal Hitler” (Gyógyítsd meg Hitlert) című, heves vitákat kiváltó, játékban a játékos egy pszichológus bőrébe bújva, többféle módszerrel próbál a címben foglaltak szerint eljárni.