A zsidóknak nem szabad támogatnia a kritikai fajelméletet – írja Jonathan S. Tobin

A JNS szerzője úgy véli, a kritikai fajelmélettel szemben ellenálló amerikai szülőket helytelenül éri támadás a baloldal részéről.

Merrick Garland amerikai főügyész nemrég levelet kapott a Nemzeti Iskolai Tantestületek Szövetségétől – idézi fel Jonathan S. Tobin, a JNS szerzője. A levél szerzői arra panaszkodtak, hogy egy dühös szülők által indított kezdeményezés próbálja megakadályozni, hogy a „kritikai fajelméletet” a tanterv részévé tegyék, és a tüntetéseik a levél szerint „erőszakkal való fenyegetésnek”, valamint „megfélemlítésnek” minősülnek.

A baloldali szövetség nem kisebbet követelt a Biden kormány embereitől, mint az amerikai igazságügyi minisztérium, a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI), a belbiztonsági minisztérium, valamint a titkosszolgálat bevonását. Mi több, kifejezetten az FBI terrorellenes részlegének bevetését is követelték, tekintettel az általuk „hazai terrorizmusnak” nevezett tüntetések elhallgattatására.

Tobin szerint a fentieknél csak az a megdöbbentőbb, hogy az amúgy zsidó származású főügyész mögéjük állt, és képes ugyanazon törvénycikk fényében foglalkozni az üggyel, mint amivel az al-Kaidát vizsgálták korábban.

„Elég nagy gond, hogy Garland az iskolai tanácsok ülésein résztvevő ellenszenves kritikusokat terroristáknak tartja” – írja a szerző, aki szerint arról sem szabad megfeledkezni, hogy mindez azon a héten történt, amikor egy baloldali szenátort ért inzultus, mert a demokraták között moderáltabb álláspontot képviselt.

Antiszemitizmus a fehérorosz televízióban?

Meglehetősen furcsa eseménysorozatra hívta fel a figyelmet nemrég David Baron, az Israel Hayom szerzője, miután az ellenzék egyik támogatójával végeztek a fehérorosz KGB emberei.  

Mint fény derült rá, Kyrsten Sinema az Arizonai Szövetségi Egyetemen a mellékhelyiségbe üldözték, majd levideózták, miután nem nézte jó szemmel Joe Biden elnök 3.5 billió dolláros költekezését. Az esetet követően Biden annyit mondott, mindez „bárkivel megtörténhet”, aki nem rendelkezik titkosszolgálati védelemmel.

„És Garland sem tartotta az esetet érdemesnek arra, hogy szövetségi vizsgálat induljon” – jegyzi meg Tobin, aki szerint a valós probléma nem csak a „liberális képmutatásban” rejlik. Hanem az a gond, hogy a szövetségi kormány képes az erőit inkább azok ellen bevetni, akik a kritikai fajelmélet ellen tüntetnek – miközben az a zsidóság számára is komoly veszélyeket hordoz.

„Ezek mérgező elméletek, amikkel a rasszizmus-ellenesség nevében meg akarják osztani az embereket faji és állítólagos ’privilégiumok’ alapján. Kísérlet arra, hogy megváltoztassák az amerikaiak gondokodásmódját a hazájukról és történelmükről”

– írja a rovatvezető, arra figyelmeztetve a zsidóságot, hogy a kritikai fajelmélet valójában „politikai katekizmus”, ami az interszekcionalitás elméletében gyökerezik. Márpedig az interszekcionalitás ideológiája az, ami a palesztin konfliktusnak is alapját képezi Izraellel szemben, hiszen a zsidókat a „fehér elnyomók” kategóriájába sorolja, miközben az izraeli zsidók maguk is „színes emberek”, hiszen az eredetük a Közel-Keletre és Észak-Afrikába vezethető vissza.

„Ilyen módon arra szolgált, hogy igazolja és racionálisnak mutassa be az antiszemita retorikát és aktivizmust, aminek célja a zsidók megfosztása, vagy épp olyan jogok elvétele, amiket senki nem vonna meg mástól”

– írja Tobin, aki szerint a zsidóságnak ezért is azon szülők mellé kellene inkább állnia, akik a kritikus fajelmélet ellen harcolnak az iskolákban, azok helyett, akik őket terroristáknak bélyegezik.

„Nagyapa, te megöltél valakit?” — Interjú Jennifer Teege-vel, egy náci táborparancsnok fekete unokájával

Mit kezdhet az ember az ősei bűneivel? Interjú Jennifer Teege-vel A nagyapám engem agyonlőtt volna című könyv szerzőjével.