A Hamász ultimátumot adott Izraelnek, 8 millió dollárt követelnek keddig

A Hamász újabb harcokkal fenyeget, ha Izrael nem ad pénzt tagjainak fizetésére – írja az Arutz7.

A Hamász terrorcsoport ultimátumot adott Izraelnek, amelyben azt követeli, hogy az izraeli kormány engedjen több követelésének, ha el akarja kerülni a Gázával való újabb konfliktus fordulóját – jelentette a Mako az arab al-Ain újságra hivatkozva.

Az egyik követelés az, hogy Izrael adjon nyolcmillió dollárt a katari alapokból a Hamásznak, hogy ki tudják fizetni az embereiket.

A pénzt keddig kell átutalni – áll a jelentésben.

A Hamász másik követelése az, hogy Izrael növelje azoknak a gázaiaknak a számát, akiknek engedélyezik, hogy Jordániába menet áthaladjanak Izraelen, valamint adjon engedélyt mintegy 19 ezer palesztin arab család Izraelen belüli „családegyesítésére”, és növelje azoknak a gázaiaknak a számát, akiknek engedélyezik, hogy Izraelbe lépjenek, hogy eljussanak a Palesztin Hatósághoz és annak egyetemein tanulhassanak.

Közben néhány száz gázai kapott munkavállalási engedélyt az Izraelben való munkavállalásra, de a Hamászhoz közeli forrás szerint a terrorcsoport azt szeretné, ha még több – néhány ezer – gázai dolgozhatna Izraelben.

A Hamász azt is elmondta az al-Ainnak, hogy a jelenlegi izraeli kormány folyamatos stabilitásában érdekelt.

Terrortámadásra készültek a Hamász harcosai, rajtuk ütött az IDF, négy halott

„A katonák és a parancsnokok a terepen úgy cselekedtek, ahogyan azt elvárták tőlük, és harcba szálltak a terroristákkal. Teljes mértékben támogatjuk őket” – nyilatkozta az akció után Bennett.