Amerikai misszionáriusokat raboltak el Haitin

Elhurcoltak tizenhét amerikai misszionáriust és családtagjaikat szombaton a természeti csapások és belpolitikai bizonytalanság sújtotta Haiti fővárosában, Port-au-Prince-ben – írja a 168.óra

A keresztény hittérítőket egy buszról rabolták el, amely éppen a főváros repülőterére tartott. Úgy tudni, az elhurcolt emberek között gyermekek is vannak.

Egyelőre nem világos, hogy a bűnözők követeltek-e váltságdíjat. Az amerikai nagykövetség Haitin egyelőre nem reagált megkeresésekre.

Daily Mail US on Twitter: „16 American missionaries and their children are kidnapped by armed gang in Haiti https://t.co/4W6FND5dAB pic.twitter.com/cl6IfViaWl / Twitter”

16 American missionaries and their children are kidnapped by armed gang in Haiti https://t.co/4W6FND5dAB pic.twitter.com/cl6IfViaWl

Az utóbbi években Haitin elharapózott a bűnözés, különös gondot jelentenek a váltságdíj reményében végrehajtott emberrablások, több alkalommal is papokat és apácákat hurcoltak el bűnözők.

A cikk folytatása itt olvasható.

Az USA-ban kaptak kiképzést Hasogdzsi és a haiti elnök gyilkosai is

Az USA régóta úgy tekint a külföldi katonai kiképzésre, mint ami segít biztosítani a külföldi partnerek számára a közös biztonsági fenyegetések kezeléséhez szükséges szakértelmet.