Megnyitotta brüsszeli irodáját a Tett és Védelem Liga

A Tett és Védelem Liga európai tevékenységét koordináló irodájának megnyitóját az eddigi legnagyobb szabású, 16 országot felölelő antiszemitizmus-kutatás eredményeinek bemutatására időzítették.

A Tett és Védelem Liga (Action and Protection League – APL) a Magyarországon 2012 óta működő Tett és Védelem Alapítvány európai hálózata megnyitotta brüsszeli irodáját, ahonnan a szervezet egész kontinensre kiterjedő antiszemitizmus elleni küzdelmét fogja koordinálni, illetve kapcsolatot tart az Uniós szervekkel – olvasható a TEV honlapján.

A Tett és Védelem Liga jelenleg Magyarország mellett Romániában, Svédországban, Ausztriában, Norvégiában, Lengyelországban és Szlovákiában működteti antiszemita incidensmonitoring szolgálatát, célja, egész Európára kiterjeszteni ezen tevékenységét.

A Liga (APL) az antiszemitizmus elleni küzdelemben két fontos feladatot vállal magára a következő évben: az antiszemita gyűlöletcselekmények havi monitoringát az EU országaiban, illetve az egyes országok középfokú intézményeiben használatos tananyagainak felülvizsgálatát és véleményezését.

A monitoring tevékenység magába foglalja a fizikai atrocitások nyomon követésén túl, a média és a közösségi platformok monitoringját, az Izrael ellenes megnyilvánulások vizsgálatát is.

A teljes cikk. 

Két újabb magyar kapott Világ Igaza kitüntetést

A posztumusz kitüntetett Nagy Sándor, a Honvédelmi Minisztérium nyugalmazott tisztje és felesége, Bergován Mária 11 ember életét mentette meg a holokauszt idején