Izraelt vádolja egy légicsapásért a szíriai média

Egy szír katona életét vesztette, hárman pedig megsebesültek egy állítólagos izraeli légicsapásban.

Egy szír katona meghalt, hárman pedig megsebesültek szerdán este egy feltételezetten izraeli légicsapásban Homsz környékén, mely a második ilyen típusú támadás volt az elmúlt egy hétben — számolt be róla a SANA szíriai állami hírügynökség.

A The Jerusalem Post értesülései szerint a támadás egy kommunikációs tornyot, illetve egy Palmyra-környéki települést célzott.

A hírügynökség szerint a csapás al-Tanf irányából érkezett.

A légicsapás idején a Golán-fennsík feletti légtér egészen 12.15-ig zárva tartott a légiforgalom elől.

A légicsapás a SANA szerint egy héttel azután történt, hogy Izrael támadást intézett a szintén Palmyrához közel eső T-4-es repülőtér ellen.

A közösségi médiában megosztott Sentinel Hub műholdfelvételeken szemmel kivehetőek a támadás eredményei a T-4-es kifutópályán.

A múlt heti légicsapást megelőzően legutóbb augusztusra teszi a szíriai média, hogy Izrael megtámadta területét.

Szerintük Izrael a felelős azért a Damaszkusz-közeli támadásért, melynek célpontja egy ismeretlen objektum volt a Qalamoun-hegységben.

A támadásban ekkor állítólag négy szíriai civil halt meg, annak következményeképp, hogy a helyi légvédelmi rakéták bezuhantak Qara város egyik lakónegyedébe.

Irán még évekre lehet az atombombától

A Moszad korábbi főnöke szerint a szankciók sikeresen gátolják a perzsa rezsimet a nukleáris csapásmérő képesség megszerzésében.