Orbán Viktor az illegális migrációról tárgyal az egyiptomi államfővel

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadja Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfőt; a hivatalos tárgyalások kiemelt témája az illegális migráció elleni küzdelem – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor és Abdel-Fattáh esz-Szíszi megbeszélésén a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről is szó lesz, de kiemelt hangsúlyt kap a migrációs válsághelyzet is – közölte a sajtófőnök.

Emlékeztetett, Orbán Viktor a visegrádi országok és Egyiptom keddi budapesti csúcstalálkozóján is arról beszélt, hogy most sokkal rosszabb a migrációs helyzet, mint 2015-ben. Ezzel az Európai Unió csak akkor tud megbirkózni, ha vannak külső szövetségesei, és Egyiptom az egyik leginkább kézenfekvő szövetséges, kulcsország – fogalmazott a V4+Egyiptom csúcson a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor Egyiptomba utazott az EU-Arab Liga csúcsértekezletre

A magyar miniszterelnök részvételével a biztonságról, a migrációról és a gazdasági fejlődésről tárgyalnak az Európai Unió és az Arab Liga vezetői Sarm-es-Sejkben.