Itt a pénz, hol a pénz: Beverly Hills-i luxusvillát vett a volt afgán védelmi miniszter fia

A korábbi afgán védelmi miniszter fia 21 millió dolláros luxuslakást vásárolt Beverly Hills-ben – adta hírül a Yahoo és a Los Angeles Magazine a hétvégén.

A Yahoo online információi szerint Daoud Wardak, aki Abdul Rahim Wardak korábbi afganisztáni tárcavezető fia, egy 2350 négyzetméteres telken újonnan épített, 900 négyzetméteres villát vásárolt Beverly Hills „Trousdal Estates” nevű negyedében.

A villát a Woods+Dangaran mérnöki iroda tervezte és építtette, amelyet egy, az ingatlanpiacon nem szereplő kiadvány úgy jellemzett, hogy a „modernitás találkozása a XX. század közepének stílusával”.

A telket 9,5 millió dollárért adta el 2016-ban a Woodbridge Group, amely egy 1,3 milliárd dolláros piramis-játékra épülő ingatlanspekulációba keveredett. A telken álló korábbi házat lerombolták, és az új villát Daoud Wardak vette meg a Woodbridge Group csődeljárása idején.

Afganisztán „elveszett aranya”, amelyre most a tálibok vadásznak

A felbecsülhetetlen értékű kincs a világ egyik legnagyobb aranygyűjteményeként ismert, azonban továbbra sem tudni, hogy egyáltalán még Afganisztánban van-e.

A luxuslakás öt hálószobával, hét fürdőszobával, nyers fából, edzett üvegből és más természetes anyagokból készült falakkal rendelkezik, amelyekről Los Angeles belvárosi sziluettjére, valamint a ház udvarán álló magányos olajfára és a téglalap alakú medencére nyílik pazar kilátás.

Az afgán pastu nemzetiségű Daoud Wardakról kevés nyilvános információ áll rendelkezésre. 1977-ben született Afganisztánban, menekültként érkezett az Egyesült Államokba, és már van egy 5,2 millió dolláros háza Miami Beach „St. Regis Bal Harbour” nevű üdülőnegyedében. Jelenleg a Miami székhelyű AD Capital Group nevű cég elnöke.

Wardak bátyja, Hamid Wardak kevésbé titokzatos életet él: a nagy presztízsű washingtoni Georgetown Egyetemen végzett osztályelsőként, és egy Virginia állambeli katonai szállítmányozási vállalat tulajdonosa. A cég a Yahoo szerint több mint 360 millió dollár értékben nyert el amerikai kormányzati megrendeléseket az afganisztáni katonai utánpótlási útvonalak biztosítására.

A tálibok több milliárd dollár jóvátételt követelnek Nagy-Britanniától

A tálibok biztosak abban, hogy az Egyesült Királyság beadja a derekát.