A Fatah felkelésre szólított fel Izrael ellen

A Fatah felszólította a palesztinokat, hogy lázadjanak fel a zsidók csendes imára adott engedélye ellen a Templom-hegyen – írja az Arutz7.

A Fatah csütörtökön kiadott közleményében azt írta, hogy „a jeruzsálemi bíróság döntése, amely engedélyezi a zsidók csendes imádkozását a Templom-hegyen, olyan szikra, amely vallási háborúba rántja a térséget”.

A szervezet felszólította a palesztin arab közvéleményt, hogy „szervezett népfelkeléssel” támogassa az al-Aksza mecsetet, és demonstráljon jelenlétet a mecset előtti téren, hogy „megakadályozza a megszállók terveit” a hely elfoglalására és „zsidósítására”.

A Fatah mozgalom emellett ígéretet tett a palesztinai arab népnek és a világ muszlim hívőinek, hogy „harcosai továbbra is őrzik a szent helyeket”, és hogy „a palesztin nép az áldozatokra való tekintet nélkül feláldozza értük az életét”.

Egy izraeli bíróság engedélyezte, hogy a zsidók is imádkozhassanak a Templom-hegyen

Egy Jeruzsálemben lezajlott tárgyalás során a bírónő kijelentette, hogy a csendben elmondott ima joga a zsidókat is megilleti vallásuk legszentebb helyén, a Templom-hegyen.