Ismét iskolai lövöldözés volt Texasban, négyen sérültek meg

Őrizetbe vette az amerikai rendőrség a Texas állambeli Arlingtonban elkövetett, négy sebesültet követelő iskolai lövöldözés gyanúsítottját – jelentette be a helyi rendőrfőnök-helyettes szerdán, néhány órával az eset után sajtótájékoztatón.


„Jelenleg az arlingtoni rendőrőrsön van, és a nyomozók beszélnek vele” – mondta Kevin Kolbye. Közölte: a férfit halált okozó fegyverrel elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják.

A lövöldözés helyi idő szerint szerda reggel volt a Timberview Gimnáziumban. A rendőrség tájékoztatása szerint a négy sérült közül hármat kórházba szállítottak, a negyediket – egy terhes nőt, aki elesett – a helyszínen látták el.

A lövöldözés gyanúsítottja, a 18 éves Timothy George Simpkins gépjárművel menekült el a helyszínről. A hatóságok közölték, hogy a lövöldözés egy verekedés után tört ki. A diákokat egy közeli kulturális központba evakuálták.

Texas állam legsúlyosabb iskolai lövöldözése 2018 májusában történt, amikor a 17 éves elkövető sörétes puskával és pisztollyal felfegyverkezve tüzet nyitott a Santa Fe Gimnáziumban, Houston közelében. Akkor tíz ember meghalt.

Izraeli belügyminiszter: Nem lesz palesztin állam a sem a Bennett, sem a Lapid kormány alatt

Ajelet Shaked az Egyesült Arab Emírségekben tett látogatása során azt mondta, hogy a Bennett-kormány nem foglalkozik a palesztin államisági törekvésekkel