Gyilkos izraeli tinédzserről vásárolt sorozatot a Netflix

A „The Motive” című dokumentumsorozat egy olyan fiú történetét dolgozza fel, aki hidegvérrel végzett családjával 1986-ban.

Október 28-án debütál a The Motive, amit az izraeli Yes Docu cég készített. A négyrészes sorozat annak a 14 éves fiúnak a történetét dolgozza fel, aki apja fegyverével végezte ki saját szüleit és két lánytestvérét a Jeruzsálem környéki Ein Keramben.

A fiú tette után azt állította, hogy egy zöld lény szállta meg az elméjét, ami rábeszélte a gyilkosság elkövetésére.

Mivel a történtek idején kiskorú volt az elkövető, neve nem került világosságra, és hivatalosan máig sem ismert. Az általa elkövetett gyilkosság után számos izraeli és nemzetközi pszichológus próbálta megérteni a fiú motivációit, de a szakemberek ma is homályosan látják a borzalmas esetet.

A sorozatban interjút készítettek Yossi Arnonnal, a fiú egykori védőügyvédjével is, aki új részleteket mesélt, és azt is elárulta, hogy a zöld lényről szóló történetet a gyilkos szándékosan tervelte ki. A dokumentumsorozatban szintén megszólalnak rendőrök, bírók, orvosok és ügyészek, valamint olyan tanácsadók, akik éveken át fiatalkorú bűnelkövetőkkel foglalkoztak.

A The Jerusalem Post szerint a dokumentumfilm tavaly decemberi izraeli bemutatója után kiderült, hogy a gyilkos ma már házas, gyermekei vannak, továbbá pénzügyi területen dolgozik vezető pozícióban. Miután a neve is ismertté vált a közösségi médiában, állítólag elbocsátották a munkahelyéről.

Film készül Biden fiának korrupciós ügyeiről

A Fiam, Hunter című filmet Robart Davi rendezi majd és az elnök Hunter nevű fiának korrupt ügyeit teregeti ki.