Irán tagadja, hogy külügyi szóvivője nyilatkozott volna egy izraeli újságnak

A Irán franciaországi nagykövetsége tagadta, hogy Szaíd Khatibzadeh iráni külügyminisztériumi szóvivő beszélt volna az izraeli Maariv című újsággal pénteken, miután az izraeli lap interjút közölt a szóvivővel – írja a The Jerusalem Post.

„A The Jerusalem Post által közölt hír a külügyminisztérium szóvivőjének a Maariv cionista médiumnak adott interjújáról színtiszta hazugság és alapvetően hamis”

– közölte Irán franciaországi nagykövetségének sajtótanácsadója az iráni Fars hírügynökség szerint.

A sajtótanácsadó hozzátette, hogy Khatibzadeh a Béke Világfórumon való franciaországi tartózkodása során kizárólag a francia médiával beszélt.

 „A cionista rezsimhez tartozó médiumok már korábban is közöltek álhíreket, ezért a legkevésbé sem adnak hitelt az ilyen hamis állításoknak”

– mondta a sajtószóvivő.

Iránban tiltott, hogy az emberek az izraeli sajtóval beszéljenek vagy annak nyilatkozzanak (minden kapcsolatfelvétel és kommunikáció az iráni és izraeli állampolgárok között törvényileg tilos).

Borítókép: Saeed Khatibzadeh / Islamic Republic of Iran, Ministry of Foregin Affairs

Elemző: Irán antiszemita narratívákat használ, amikor Izraelt vádolja „megrendezett támadásokkal”

Az, hogy Izraelt megrendezett támadással vádolják, része egy az antiszemita történelmi hagyománynak, amelyben a zsidókat hibáztatják a konfliktusokért.