Akár már november elsejétől utazhatnak turisták Izraelbe

Az izraeli kormány fontolóra veszi azt a tervet, hogy a jövő hónaptól kezdődően, másfél év elteltével a turisták teljes beutazási tilalma után újra megnyitják az országot a külföldi turisták előtt.

Az Arutz7 értesülései szerint a koronavírus-kabinet vasárnap este az Egészségügyi Minisztérium által kidolgozott tervekről döntött, amelyek lehetővé tennék a turisták számára, hogy belépjenek az országba, akkor is, ha egyénileg érkeznek, és nem szervezett turistacsoportok részeként.

A múlt hónapban a kormány újraindított egy kísérleti programot, amely lehetővé tette az 5-30 fő közötti szervezett turistacsoportok belépését az országba. A kísérleti program eredetileg májusban indult, de augusztusban leállították a fertőzések számának növekedését követően.

A koronavírus-kabinet által megfontolásra felterjesztett terv értelmében minden, az országba belépő turistáknak rendelkezniük kell a megfelelő védőoltással, bár ez a feltétel jelenleg is vonatkozik a turistacsoportokkal érkezőkre.

A jelenlegi javaslat november 1-től nyitná meg az országot a turisták előtt.

Iráni külügyi szóvivő: „A háború Izraellel már elkezdődött”

„Izrael olyan támadásokat hajtott végre, amelyek célja a békés célú atomprogramunk megsemmisítése volt. Meggyilkolt nukleáris tudósokat és kárt okozott az iráni népnek” – mondta Saeed Khatibzadeh.