Egy amerikai katona részt vett egy Trump gyűlésen, a hadsereg nyomozást indított ellene

Az amerikai tengerészgyalogos, akiről videó készült Kabulban, ahogy átvesz egy afgán kisbabát, most nyomozás alatt áll, miután Donald Trump nemrég egy rendezvényen felhívta a színpadra.

A katona szeptember 25-én a volt elnök felhívta a színpadra, és most a hírek szerint nyomozás indult ellene a hadseregben – írja a Post Millennial.

Hunter Clark a tömegnek elmondta, hogy Warner Robbinsból származik, Georgia államból, és ő volt a férfi, aki a falon átemelte a kisbabát a híres felvételen, elmondása szerint élete legfontosabb cselekedete volt ez.

„A 24. tengeri felderítő egység (MEU) vizsgálatot kezdeményezett az Hunter Clark őrvezető ellen múlt hétvégi rendezvényen való részvételével kapcsolatban annak megállapítására, hogy megsértette -e a Védelmi minisztérium irányelveit ” – mondta Kelton J Cochran százados, a 24-es egység szóvivője. Az incidenssel kapcsolatos részletek nem közöljük a vizsgálat lefolytatása alatt. „

Az nem egyértelmű, hogy pontosan mit vizsgálnak. A Védelmi Minisztérium nem engedi, hogy az aktív szolgálatban levők politikai rendezvényen szólaljanak fel, amely egy politikai személyt vagy nézetet támogat-

Clark a rendezvényen nem volt egyenruhában, és nem kampányolt egyetlen politikus mellett sem. A volt elnök mindössze megtapsoltatta, és a színpadon mondott néhány szót.

„Megtiszteltetés, hogy itt van velünk az egyik tengerészgyalogos, aki bátran szolgált Kabulban a csapatkivonáskor és segített evakuálni a gyerekeket a reptéri falon át”

– mondta Trump a tömegnek.

A rendezvényen a 13 elesett tengerészgyalogos tiszteletére üresen hagytak 13 széket.

Clark a résztvevőknek megköszönte a támogatást, és azt mondta boldog, hogy otthon lehet.

Hunter Clark egyike volt annak a hatezer amerikai katonának, akiket azért szállítottak Kabulba, hogy őrizzék a repteret és segítség a katonaság és a civilek evakuációját.

Hogyan fedik fel az Afganisztánban hagyott hadifelszerelések az amerikai titkokat

A kivonulásakor hátrahagyott repülőgépek és páncélozott járművek révén Kína betekintést nyerhet abba, hogy az amerikai hadsereg hogyan építi és használja a legfontosabb háborús eszközeit.