Kamala Harris megdicsérte az Izraelt népirtással vádoló diákot

Kamala Harris és a diák eszmecseréjére a Virginia állambeli Fairfaxben található George Mason Egyetemen került sor kedden. Harris láthatóan bólogatott, miközben a diáklány bírálta az Egyesült Államokat a közel-keleti szövetségeseinek támogatása miatt — írja az Israel Hayom.

„Úgy látom, hogy a nyár folyamán jelentős számban voltak tüntetések és demonstrációk” – mondta a félig iráni, félig jemeni származásúként azonosított diáklány a legutóbbi, májusi gázai fellángolás idején lezajlott palesztin tüntetésekről.

„Néhány nappal ezelőtt forrásokat különítettek el Izrael további támogatására, ami fáj a szívemnek, mert ez etnikai népirtás és az emberek elüldözése, ugyanaz, ami Amerikában történt, és biztos vagyok benne, hogy önök is tisztában vannak ezzel” – folytatta a diák, utalva az amerikai képviselőház által az izraeli légvédelmi rendszer, a Vaskupola támogatására elfogadott külön költségvetésre, azzal vádolva ezt és más hasonló intézkedéseket, hogy „Izrael felhergelése, Szaúd-Arábia támogatása és miegymás”.

Harris nem tért ki közvetlenül a vádakra, de azt mondta, „örül”, hogy nem félt előállni a sérelmeivel.

„Ez arról szól, hogy a hangodat, a nézőpontodat, a tapasztalataidat, az igazságodat nem szabad elnyomni, és meg kell hallgatni, igaz? És ez az egyik dolog, amiért egy demokráciában harcolunk, nem igaz?”. mondta Harris.

„A célunk az egység kell, hogy legyen, és nem az uniformizálás, igaz?” jelentette ki Harris. Az alelnök ezután hozzátette: „Az egység soha nem mehet annak rovására, hogy annak érdekében bárkinek személyesen azt mondjuk, hogy ‘Ó, te hallgass erről a dologról. Azt a dolgot el kell hallgatni. Ne foglalkozzunk azzal a dologgal’. Ez nem egység. Az igazi egység az, hogy a teremben mindenkinek van hangja”. Ezután ismét azt hangoztatta, hogy a pluralizmust ápolni kell, de ismét nem ragadta meg az alkalmat, hogy a népirtás vádjaira reagáljon.

„A közel-keleti és a külpolitikával kapcsolatos érvelés, amit önök hangoztatnak, még mindig egészséges viták formájában hangoznak el az országunkban. Arról szólnak, hogy mi a helyes út, és senkinek a hangját nem szabad elnyomni ezzel kapcsolatban” – tette hozzá.

Harris bólogató gesztusai és az a döntése, hogy a népirtásról szóló Izrael-ellenes megjegyzéseket ellenvetés nélkül hagyta, nagy visszhangot váltott ki.

„Kamala Harris megdicsér egy diákot, aki etnikai népirtással vádolja Izraelt – íme, Kamala azt teszi, amihez a legjobban ért – terroristákat támogat és szövetségeseket sérteget” – tweetelte az egyik kommentelő.

Elferdített valóság — Hogyan temette el az amerikai média a Biden család kínos ügyeit?

A 2020-as választás előtt az amerikai média és a Big Tech eltemette a Biden család ügyleteiről szóló híreket, arra hivatkozva, hogy azok egy „orosz dezinformációs kampány részei”. Csakhogy kiderült: a hírek igazak voltak. Hajdú Tímea publicisztikája.