Amerika és Katar közösen léptet életbe szankciókat a Hezbollahot finanszírozók ellen

Az Egyesült Államok szerdán közölte, hogy Katarral együttműködve szankciókat vezet be a Hezbollah terrorszervezet finanszírozói ellen – írja az AFP-re hivatkozva az Arutz7.

Az amerikai pénzügyminisztérium bejelentette, hogy hét emberrel szemben, köztük Ali al-Banai és Ali Lari katari állampolgárokkal szemben lép fel, akik a gyanú szerint titokban több tízmillió dollárt küldtek a libanoni székhelyű terrorszervezetnek.

Antony Blinken külügyminiszter elmondta, hogy a Hezbollah „finanszírozók és fedőcégek globális hálózatát használja gonosz tevékenységének támogatására”, és dicsérte Katar együttműködését.

„Ez az egyik legjelentősebb közös fellépés, amelyet az Öbölmenti Együttműködési Tanács egyik partnerével tettünk, és amely aláhúzza a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelemben folytatott kiterjedt kétoldalú együttműködésünket” – mondta Blinken az AFP által idézett közleményében.

Bahrein is hasonlót lépett nemrég, amikor befagyasztotta al-Banai unokaöccse bankszámláit, és három személy ellen büntetőeljárást indított.

Az elmúlt hónapokban az Egyesült Államok szankciókat vezetett be több, a Hezbollahhoz köthető libanoni tisztviselővel szemben, így a terrorista szervezettel szövetséges két volt libanoni miniszter, Ali Hassan Khalil ex-pénzügyminiszter és Youssef Fenianos volt közmunka- és közlekedési miniszter ellen.

Ezenkívül Washington szankcionálta Gebran Bassilt, Libanon legnagyobb keresztény politikai tömbjének vezetőjét és Michel Aoun elnök vejét, korrupcióval és a Hezbollahhoz fűződő kapcsolatokkal vádolva.

„Senkitől nem lehet elvárni, hogy integrálódjon a nyugati nihilizmusba és önutálatba” Ayaan Hirsi Ali a Neokohnnak

Az emberjogi aktivista és író lapunknak elmondta, hogyan vált az iszlamisták célpontjává, hogy miért nem beszél senki az iszlám civilizáció imperialista múltjáról, és miért írt könyvet a migráció és a nők elleni erőszak kapcsolatáról. Hajdú Tímea interjúja.