Zemmour: Ma leépítik a nemzetet, aztán a családot, és magát az embert

Éric Zemmour, francia író, műsorvezető és potenciális elnökjelölt a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson vett részt Budapesten.  

A francia műsorvezető a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy a magyarok azért érzékelik jól az „iszlám invázió” veszélyét, mert átéltek egy iszlám-ottomán és egy szovjet megszállást is.

„Ma ugyanúgy az iszlám és a kereszténység, a Kelet és a Nyugat civilizációs harcának korát éljük. Ez a harc sohasem szűnt meg. Az egyik alapeleme pedig a demográfia”

– mondta Zemmour.

A Nyugat a francia író szerint ma a „dekonstrukció” korát élik. El kell utasítani a múltat, mindenki bűnös.

„És azért, hogy e bűnök alól feloldozást nyerjünk, mindenre képesek vagyunk, a saját civilizá­ciónk elpusztítására is. De a kelet-euró­pai országok mentesülnek ezalól, mert ők viszont áldozatok voltak, a kommunizmus és a Szovjetunió áldozatai, és ez – micsoda történelmi paradoxon! – most felvértezi őket, felmentve őket a bűnök alóli feloldozás kényszere alól. A történelemben néha vannak ilyen szórakoztató, egyszerre tragikus és fura csavarok. De minek a dekonstrukciójáról is beszélünk? Először a nemzetet, aztán a családot, majd az apai szerepet, magát az embert, a biológiai nemeket építik le”

– mondta a francia író.

Zemmour Budapesten találkozott Orbán Viktorral is, aki szerinte „megvédi a népét” a „dekonstrukcióval, Soros Györggyel és az LMTBQ-lobbival szemben”.

Azzal kapcsolatban, hogy indul-e a választáson kitérő választ adott.

Macronról Zemmournak lesújtó véleménye van:

„Szerintem ő nem érti az ország létét fenyegető kihívást. Noha fiatal ember, fejben öreg. Mintha a 70-es években élne, Valéry Giscard d’Estaing és Michel Rocard kortársaként. Azt hiszi, hogy a gazdaság ma a legnagyobb törésvonal. Pedig a civilizáció, az identitás, a nemzet sorsa az. Nem érti, mit mondott René Girard. Azzal foglalkozik, hogy erre vagy arra költsük-e a GDP két százalékát. Nem mondom, hogy ez nem fontos, de a mérleg másik serpenyőjében Franciaország hanyatlása és eltűnése van. Ez azért nem ugyanaz – ez már élet-halál kérdése.”

A teljes interjút itt olvashatja.

A francia tv kommentátor, aki miatt Le Pen még az apját is felhívta

Indul vagy nem indul Éric Zemmour a francia tv népszerű megmondóembere a 2022-es elnökválasztáson?

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.