Szerb elnök: A NATO-nak huszonnégy órája van, aztán lépnünk kell

Szerbia nem lépett Koszovó területére, mert a Kumanovói megállapodás értelmében nincs joga, hogy ezt megtegye, majd hozzátette, Szerbia nem fog bevonulni Koszovó területére a hadseregével, mert az a célja, hogy békés úton oldja meg a problémákat – írja a Szabad Magyar Szó.

A szerb elnök vasárnap este a Pink televízión azt mondta, mindezt elmondta a NATO főtitkárának, Stoltenbergnek is, és kiemelte azt is, hogy Szerbia nem fogja engedni a szerbek elleni erőszakot, s hozzátette, hiszi azt, hogy a NATO megértette azt, amiről beszélt és meg fogja védeni a szerb népet.

„Huszonnégy órát várunk. Aztán lépnünk kell, ha folytatódik a szerbek pogromja Koszovón. Nem fogjuk engedni, hogy ugyanaz megtörténjen, mint 1995-ben és 2004-ben”

– mondta az elnök.

JavaScript is not available.

No Description

Vučić hozzátette, hogy mindenkire mérges volt, mert a nemzetközi hatalom, az EU hét napon keresztül semmit sem reagált arra, hogy Koszovón nehéz páncélosokkal vonultak be a szerb területekre, de azonnal felemelték a hangjukat, amikor Szerbia a saját területén repült a helikoptereivel, hogy megmutassa, nem hagyja, hogy megalázzák, fogalmazott az elnök.

Az eredeti teljes írás itt olvasható.

Elsőfokú harci készültségbe helyezték a szerb katonai alakulatokat Koszovó miatt

A védelmi miniszter közölte, hogy a Aleksandar Vučić parancsára, elrettentő szándékkal helyezték harci készültségbe a hadsereget.