Elsőfokú harci készültségbe helyezték a szerb katonai alakulatokat Koszovó miatt

Elsőfokú harci készültségbe helyezték a szerb katonaság raškai és Novi Pazar-i kaszárnyában állomásozó alakulatait, amelyeknél csütörtökön Nebojša Stefanović védelmi miniszter és Milan Mojsilović vezérkari főnök tett látogatást – írja a Szabad Magyar Szó.

A látogatás alkalmával a védelmi miniszter kijelentette, hogy a harci készültség szintjének megemelését nem tartja provokációnak, de hozzátette, a hadsereg kész megvédeni a szerb népet, ha azt bármilyen fenyegetés éri.

„Szeretnénk világos üzenetet küldeni, hogy senki se gondolja azt, hogy a szerb néppel bármit megtehet. Nem fogjuk megengedni az újabb üldöztetéseket, nem lesz több Vihar és ahhoz hasonló akció. Hadseregünk nem akar provokálni, nem fog a törvényes kereteken kívül, vagy a nemzetközi egyezményekkel ellentétesen cselekedni, de kész megvédeni a szerb népet, amennyiben bármi is veszélyezteti az emberek életét”

– hangoztatta Stefanović Raškában és Novi Pazarban is.

JavaScript is not available.

No Description

A védelmi miniszter közölte, hogy a Aleksandar Vučić parancsára, elrettentő szándékkal helyezték harci készültségbe a hadsereget.

Hipokrízis: A nagyhatalmak joga — 10 éves a Koszovó-döntés

Koszovó tanulsága, hogy az Egyesült Államok támogatása fontosabb lehet, mint a nemzetközi jogi érvek, amiket a nemzetközi közösség sokszor csak akkor vesz figyelembe, ha érdekében áll, hogy figyelembe vegye őket.