Akkora az észak-koreai éhínség, hogy állítólag agyonlövik az élelmiszertolvajokat

A hatóságok katonai egységeket vezényeltek a szövetkezeti gazdaságokba, hogy meghiúsítsák a lopásokat, és a helyszínen lelőjék az illegális birtokháborítókat – írja a National Interest.

Észak-Korea az elmúlt hónapokban annyira szenved élelmiszerhiánytól és éhínségtől, hogy még a híresen titkolózó rezsim is elismerte a bajokat. A hiányt a koronavírus okozta korlátozásoknak, a világjárvány közvetlen hatásainak és az Észak-Koreát továbbra is sújtó szankcióknak tulajdonítják.

A Radio Free Asia új jelentése szerint a rezsim radikális megoldást talált ki a terménylopások problémájára, mégpedig azt, hogy lelövik a tolvajokat.

„A hatóságok katonai egységeket vezényeltek a termőföldek őrzésére az aratási szezonban, azzal a paranccsal, hogy a terménytolvajokat azonnal lőjék le”

– áll a jelentésben.

A jelentés szerint a rezsim az év elején irreálisan magas célokat tűzött ki a mezőgazdasági termelésre vonatkozóan, amelyeket nem sikerült teljesíteni.

Hogyan lett egy észak-koreai menekült a woke kultúra ellenharcosa?

Pak Yanmi kislányként menekült el Észak-Koreából, majd embercsempészek fogságába került Kínában, Amerikában pedig azzal szembesült, hogy azok az eszmék, amik tönkretették a hazáját a Nyugatot is fenyegetik.  

„A kilencedik hadtest csoportokat szervezett, hogy éjjel-nappal járőrözzenek a gazdaságokban, mert gyakran történnek lopások”

– mondta egy észak-koreai forrás a Radio Free Asianak.

„A vezérkari főosztály utasította őket, hogy járőrözzenek a farmokon, mert… a szövetkezeti farmlopások országszerte egyre gyakoribbak… Ha a hatóságok nem tesznek semmit ennek megakadályozására, akkor a terméshozam nagymértékben csökkenni fog”.

A házkutatásokat az egyenként mintegy húsz katonából álló járőrcsapatok végzik.

„Minden illegális behatolót a rendszer ellen irányuló „tisztátalan elemnek” tekintenek, és figyelmeztetés nélkül lelövik, ezért a parancs feszültséget okoz a gazdaságok közelében élő lakosok körében”

– mondta a Szabad Ázsia Rádió forrása.

Sikerült lefogynia Kim Dzsong Un-nak

Kim számára létfontosságúvá vált, hogy olyan fiatal és erőteljes vezetőként mutatkozzon, aki képes az országot kivezetni a bajból.