A tinédzsergyilkos húszik ezúttal rakétával lőttek egy ünneplő tömegbe

Ünneplő tömegbe csapódott a húszi lázadók által kilőtt ballisztikus rakéta Jemen északkeleti részén, a támadásban legalább hatan meghaltak, és több mint húszan megsebesültek – közölte vasárnap egy kormányilletékes.A névtelenül nyilatkozó tisztségviselő arról számolt be a Hszinhua hírügynökségnek, hogy az eset szerda éjszaka történt a jemeni Haddzsa tartománybeli Midi városban. A ballisztikus rakéta egy belvárosi téren csapódott be, ahol éppen több száz helyi lakos és katona vett részt az 1962-es forradalom évfordulóján tartott nemzeti ünnepen.

A rakétát a húszi lázadók lőtték ki a kormányerők ellenőrzése alatt álló tengerparti városra. A hadsereg 2018-ban, több évig tartó harcok árán foglalta vissza a várost a lázadóktól.

Arab News on Twitter: „#SPOTLIGHT: The #US move in Feb. to remove #Yemen’s #Houthis from its terror list „tilted the balance in favor of #Iran,” says Asif Shuja of @MEI_NUS https://t.co/EwrwKu5LVL pic.twitter.com/tYslPu9BYI / Twitter”

SPOTLIGHT: The #US move in Feb. to remove #Yemen’s #Houthis from its terror list „tilted the balance in favor of #Iran,” says Asif Shuja of @MEI_NUS https://t.co/EwrwKu5LVL pic.twitter.com/tYslPu9BYI

Más forrásokból egyelőre nem erősítették meg a hírt.

Jemenben hét éve dúl polgárháború. Az Irán által támogatott húszik elüldözték a nemzetközileg elismert kormányt, amely Szaúd-Arábiába menekült. Rijád szövetségeseivel 2015-ben avatkozott be katonailag a konfliktusba. A fegyveres konfliktusban több tízezren haltak meg, és négymillióan hagyták el az otthonukat. A harcok miatt az országban élők nagy részét éhínség fenyegeti.

Irán szövetségesei a jemeni húszik, Szanaa főterén végeztek ki egy tinédzsert

A kilenc kivégzetten kívül egyébként távollétében halálra ítélték a támadás miatt Abed Rabbo Manszúr Hádi jemeni elnököt és Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörököst is.